sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, May 26, 2009

BBQ DI UMAH MIL & JALAN2 TGK BENDANG


nyum..nyum..(abaikan muka ku yg berminyak tu..panas woooo kena asap

FishBall,Crab,seaweed dan ayam

Ayam Bakar Ala Kampung..


Jagung Bakar

Hubby dok bakar Ikan

Kupas Nyoq. cepat sgt


Siap....

Maksu.sedang melihat pokok padinya.(menghijau)


Snap sendiri...



Suasana menghijau.

Assalamualaikum wbt semua..hari ada story pasai ahad baru ni..lepas keje.saya terus balik Umah MIL. Saya cadang nak buat BBQ mlm tu. So,sblm balik,saya ke MArket dulu beli ape2 yang patut.saya beli ayam 3 ekor,ikan termenung lemak 3 kg (fresh lagi) baru naik dari bot.
burger goreng,coctail,jagung dan lain2 yang nak digunakan. (bukan ape,xpayah nak ulang 2-3 kali pi kedai. Lepas dah siap keje didapur..perap2 ayam,ikan. ptg tu saya ke bendang di belakang Rumah kami (masih dlm pembinaan tu).Patu balik...terus rasa rajin nak kopek kelapa..sebab SIL imah buat projek jual kerisik.(sape nak order leh msg imah ek..murah2 jer...layanzzzz pic

*Happy sgt masa buat BBQ tu.seronok jamu adik beradik.Saya memang dah hajat lama dah nak buat BBQ ni.(sbb baru dapat KWSp..iihih).sajer nak blanje sedara mara.

* Suasana bendang..amat besh..nampak ikan puyu n keli berenang2...nak tangkap hubby kata kena cari umpan cacing.(nanti la.)

*Kupas Nyoq (kelapa) dengan benda alah tu memang mudah..memang cepat jer

13 comments:

alyyani said...

waaa..kalo dapat amik outdoor shoot kat tepi bendang sure cantek kan? sesekali dapat gather 1 family ber BBQ mesti meriah..

Gieyana said...

syoknya kalau tgk ijau2 camni kan...mak su ko siap posing ala model lg tue...

fazilzura said...

MAK AIIII .. SYOK NYE LEH JIMBA2 DGN PADI ...
daku x penah pegang padi tu .. huhuhuhuhu dok kg nelayan dgn kg area bando mana adooo..

zue_annie said...

wah tenangnya rasa kan...suasana menhjau...best nya bbq...

aJA said...

woi!bestnyer ayam tuhh!!ni aku rs nak marah nihhh!!!!terliur dah ni!!!

Sherbet Berry said...

umah MIL kt Perlis ke? bestnyerrrr ayam..tapi beshhh lg dpt duit EPF hihi =)

mama tisya said...

suka bbq..dapnye..yum2

cik mas said...

indah sungguh panorama menghijau tu. barbeque pun sodap!

Ziela Anwar said...

lama x jenguk blog nie... mcm2 ader

:: MURNI MASREENA :: said...

amboi imah... sedapnya BBQ tu.. tetia ja jadi terliuq... huhuhu.. jangan lupa add link murni k...

el said...

adohaiii BBQ ler plak...ko ni mcm2 lah...jeles tgk..eh sedap le jagung bkar...

Dayah said...

best BBQ...gemok la kalau hari2 camni...

LeLy said...

patot ajak kami skali ngap BBQ!!!!