sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, December 13, 2010

ADMITT 4 JAN 2011..kalau x bersalin lagi..

Bismillahhirahmanirahhim..
Baru ja balik dari Jumpa Gynae di O & G.. gynae bagi tarikh Admitt Ward.. On 4 Jan 2011 and Induce 5 Jan 2011 Hopefully ILHAM lahir 5 Jan 2011 taw..sama hari lahir PAPA..amin..
Tadi last jumpa Pakar.next apoinment dalam ward pulak..21 hari lagi..alamak..debar2 ni... Doktor kata..kalo x bersalin sebelum 4 Jan 2011..mmg wajib la daftar masuk wad.. Dan...doktor telah memberi saya Pilihan..sama ada nak Czer @ Normal..saya berserah segala-galanya.. Ikut hati..memang nak bersalin Normal..harap2 boleh la bersalin Normal.. then tadi dah request doktor mana2 pon xpa..asalkan doktor perempuan.. Harapan saya..agar ILHAM dilahirkan dengan Mudah dan selamat..Sempurna sifatnya.. Begitu juga dengan saya..semoga saya dan Anak di dalam kandungan ini (OUR ILHAM) selamat dan dipermudahkan..amin.. Buat semua kawan2...doakan buat saya dan anak dalam kandungan ini.. 4tahun bukanlah 1 masa yang singkat..menanti Permata hati buah cinta kami..pelbagai dugaan dan cabaran ditempuhi.. setiap detik..saban hari..doa dipanjatkan kepada ALLAH SWT semoga perjalanan kehamilan yang indah ini dipermudahkan..dan semoga pada saat ingin melahirkan zuriat cinta kami ini dipermudahkan..Insyallah.,.

Wednesday, December 8, 2010

INdoor & Outdoor PhotoShoot part 1



Kasi Panas Enjin Cik Nikon dulu..dah lama x panas...bersawang dah lens..


Sejak akhir2 minggu kehamilan ni...feel nak menggedikss shoot makin menjadi..berbeza masa mula2 preggy.,.kamera kemana smua bagai.. yang jadi mangsa En Hubby saya la..photog yg xbape nak profesional..ahakzz..layannn je la....dah nak masuk 35 week dah ni...... sambungan entry Outdoor esok yeeee

Tuesday, December 7, 2010

PEKELILING CUTI BERSALIN 90HARI





Setelah lama menanti selepas perbentangan Budget 2011..hari2 jadi pelawat setia www.jpa.gov.my syukur alhamdulillah...akhirnya yang ditunggu2 dah keluar... hari sabtu baru2 ni terbaca la pekeliling ni...Buat anak Ummi ILHAM..bila-bila masa nak keluar jumpa Ummi n Papa xpa..hehehehe..mmg dah plan nak amik 90 hari...bleh BF ILHAM lama skit..Insyallah..


Wednesday, December 1, 2010

tak Sesedap Mana..rupanya..JAGUNG PULUT



teringin nak makan jagung ni..akhirnya dapat..tapi..rasanya xsesedap mana....layanaazzzz ajer..asalkan dah ditelan...ada kisah disebalik jagung ni..Imah ni memang hantu jagung..tapi jagung yang biasa tu ajer..jagung kaler kuning tu..atau cup corn tu..hentam smua... tapi....tetiba sejak preggy ni dok la teringin nak makan jagung warna warni...puncanya..teringat masa gi cameron highlands tahun lepas..ada napak jual di pasar brinchang...rugi xbeli..nak ajak En rizal pi cameron..mak oiiiiii..melampau betoi..... so..taram ajer la......nak dijadikan rezeki..mgu lepas pi la Thailand...saja jalan2 memandangkan border pass dah hamoir expire..hehehe..walhal nak pulun jalan sblm kena kuarantin selama 44 hari nanti..kahhhhhhhhhhhh..buleh pulak gitu..ihihihih... dasar kaki jalan....ihihih....tgh2 dok pusing2 pekan siam tu..tetiba mata ni terpandang la jagung..makkkkkkkkkkk oiii..LONCAT2 la ilham dalam perot ni.....suh la en rizal ni stop..terus pi beli..yg lawaknya...regenya 10bath ja...bersamaan dengan RM1 hengget.. buleh plak beli 1 ketoi.....iskh2.....dia kukus..then sira ngan air gula...ngamcam tolll la...xdan2 nak makan..skali balik rumah...kedekutt Ooo ngan papa ilham ni..makan sensorang..rasakan..orang kedekut selalu rugi.....last2 dia yg kena habiskan..kahhhhhhhhhhh...buleh la rasanya...xmanis mana pon..rasanya mcm PULUT gitu......SEDAP TAK SEDAP SANGAT LA> Ilham...pueh hati kamoo dapat makan kan..heehehehhe....ada lagi 2 lagi yg dok carik lani..xpa..ada masa lagi sebelum PUSHHHH>>hehehehehehe

Monday, November 29, 2010

BORONG..dan Borong AKEMI





Assalamualaikum wbt n selamat hujung minggu...MOOD sudah datangg...yehaaaaa...smlm lepas balik dari bagan serai..hadiri kenduri rumah pak menakan..terus singgah loq staq sat...hajat tu mmg dok taram lama dah....Fuhhhhhhh..puas bershoping...mmg berbaloi....skali harung smua sapu....hasilnya....pueh hati...

Wednesday, November 24, 2010

Dah Lama tak Main Masak-masak..eheheh


Ikan Pekasam mantoppp

Pucuk paku grg + teluq

Masak lemak cili api ikan puyu + belimbing Buluh

Assalamualaikum wbt..yehaaaaaaaaaa..MOOD rajin kembali menyengat...jeng,,jeng...MOOD nak bersilat didaporr pon kembali ada....cuma masak ala2 sempoi gitew ja..janji kenyang..bukan ape..sejak akhir2 ni..nak makan hasil air tgn sdri la plak....buleh gitew... layanzzzzzzzz....menu weekend lepas....

Tuesday, November 23, 2010

Online Sampai Lagi dan lagi..walaweiiii

Popia Crab Frozen..Order kat Ejan..mamalyna...yummy... homemade from putrajaya ni...ptg smlm dia pos..pagi ni dah sampai..pantas...
http://zanmyly.blogspot.com/

Bedung Baby





phewwwwwwwwwwwit....mmg dah mula gatai tgn asyik2 nak beli online kebelakangan ini.. dah dah la imah oi......nak wat mcm mana...xlarat la nak carik2 ni... so dah smpi lagi dua order online.. 1 makanan...popia crab...n 1 lagi utk our ilham.. bedung..layanzzzzzzzzzz..

Monday, November 22, 2010

32 Week Already

32 Week dah...sekejap sungguh masa berlalu..
p/s: abaikan saya yg xbertudung tu...iskh2.....maluuu

Sunday, November 21, 2010

Buy Online..Yehaa..dah Sampeii sudaaa

NEWBORN STARTER PACK AVENT PHILIPSSIMPLE DIMPLE MUSIC BABY COAT
LV BABY POUCH - BEG SUSU

Sunday, November 14, 2010

Shoping Kasut





Assalamualaikum wbt...alahaiii..mood nak mengomell masih xdak...skit2 ja nak bebel.. lama sungguh x soping barang sdri..dah setel barang si kecik our ilham ni....so layanzzz je barang papa ngan ummi dia plak...layanzzz.....soping at Duty free (zon bebas cukai) padang besar.... murah2.... layanzzzzzzzzzz

p/s: teringat kecik2...hujung2 thn..abah selalu bawa gi carik kasut sekolah...

Friday, November 12, 2010

Seminar kehamilan part 2..alat2 dalam level Room

Uri dan tali Pusat serta Karung Rahim
Demostrasi Vacum nak keluarkan baby
Alatan bernama Forcep..nak tarik baby keluar.

Penerangan dari Doktor dan staff bilik Bersalin
Alatan yang digunakan semasa kelahiran Normal. Alatan untuk Menjahit selepas melahirkan