sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Thursday, May 28, 2009

MENU MINUM PETANG soping moping


Beg Chomell...murah sgt












Mee Kuah campak2 sempoi ala imah style (hubby nyer)


perkakas...yang xberapa nak cukup.hihiihhi



Mee.buat 1 bungkus je




Kuah (agak Pekat sedikit).walhal pakai 1 biji kentang je)




Ketam Nipah (beli kat pasar Mlm.sekilo Rm16 Hengget.beli 3 ekot jer) baru rm5hengget



Salam semua.....yuhuuuuu..hari ni MC lagi.Xdak ape la nak buat sorang2 dirumah..semua keje dah buat...layan tenet jer la.. smlm...lepas dpt MC,terus rasa nak beli barang skit.Memandangkan Minggu depan 5june saya akan balik Taiping..yahoo...so,byk ler pesanan dari Orang2 kampung..ihihihi..kebetulan ada member ajak pi membeli-belah,so,terus ke sana.byk gak habis. beli Narita(yang ada cadar),narita ropol, Periuk kukus,beras pulut, keronsang,tuala dan byk lagi.Habis Byk gak.Tapi xpe,kebanyakan barang2 ni kiriman dari org kampung.so akan dapat pulangannya..ehhehehe....layanzzz jap pic brocch yg saya sempat sambar,dan ada 1 beg yang amat saya berkenan..murah je.Then,lepas balik je..terus mandi,solat n tidoq.Sampai xsedar masa bila hubby balik (hubby ada Court Case) di Alot Staq.

Pass dah bangun tidoq..dlm kul 4.30 pm gitu.LApooorrrr ler pulokkk..terus mencanak lari ke daporrr...siapkan Mee Kuah Campak.hihiihihi..layanzzzzzzzzzzzzzzzz...
Gedebum-gedebang...siap mee.lepas dah konyang.Hubby ajak pi kedai Motor.nak baiki Motor kesayanganku.(saya ni tau merempit jer) rosak ke.xdak myk ke) ape saya peduli..hantam naik je.(ni ler orang pompuan.sama la ngan kete) hihihihi..sorie darling.eheheheheh..

Sebelum pi baiki motor,pi Pejabat sat.,antaq kat Kak miah (jabatan Pertanian) mee kuah ni. Ada skit je.MErasa..heheheheh... (pstttt,,akak mesti akak bukak blog imah ni kan,imah interprem pic akak ek.apepon tq sebab sudi bershoping dgn imah.) Mee tu kalo xsedap bgtaw ek.leh imah buat lagi.wakakkakakakak..
Then,dah siap smua..hubby ajak pi kangar.walllaaaaaa...saya pon on ajer.bosan gak dok di umah.

Trus pi Pasar Malam Stadium (perot masih kenyang) so nafsu makan n membeli xdak (legaaa).lpon badan kan xbrape besh..nak dok umah bosan,..,saya ni jenis suker berjalan

tapi....................iskh2..habis gak rm21 hengget,,mende ler den beli ni....layannzzzzzzzzzzz..

balik umah.terus ngadap nasi lemak amik 2 Rm 4 hengget + koteow goreng rm1.50 + kebab rm2.50 + putu mayong Rm1hengget+ kopok leko Rm 1hengget) then beli jagung manis Rm3hengget + ketam nipah rm5hengget. Yang syioknya..ketam tu imah letak jer dlm besen.. sedar datang kat ruang tamu..waakkakakka..kelakau ler.....1 st time tgk ketam jalan2 dalam umah. Jaga ko ketam..tghari lagi mati ko aku kerjakan..hihihi 9plan nak wat masak lemak cili api) layanzzzzzzzzzzzzzzzzz..malas nak membebel byk2..nanti korang jemu..ahakzzzzzzzzz

11 comments:

Sherbet Berry said...

Beshnyer die shopping =)
Get well soon! Hepi MC hihi

ppb_ppkp said...

nani: hehehe..bosan ler dok di umah.

el said...

Amboi ko...mc2 pun g berjalan sakan..byk tol kiriman org2 kpg ko tu eh..hehehehe
Wahhh siap beli ketam idup lg...bran tol ko..nti nak msk ko ke yg KEBUMIKAN ketam2 tu...hehehe..sib bek la pi ruang tamu..kang kot ketam to masok dlm selimut...NAYA je muahahahaha....

fazilzura said...

amboi leh tahan manu ptg tuh ...

Soping brooch ..?? daku pun sukeeee.. kalau g langkawi pun sure beli sebeban

ppb_ppkp said...

el: aku xrasa aku demam pon.tapi doc kata aku demam. suhu 38.3.. dah org bagi mc..layanzzzzz je la.hihihihi..bosan seh dok umah.
hihihi.aku xberani ler..nak matikan diakena tikam ngan psai kat dada ketam tu.wakakkaka..mau di sepitnya kalo masuk selimut..tapi kaki dia kena ikat.

zura:menu sempoi campak2...
on da spot.aah..cantik2 brooch..
kalo ko nak beli.beli yg korea punya.tahan lama skit.then beli kuitic kuku( salut kat permata2 kat brooch..tahan lama skit)

SyaNa said...

amboii sakan no xtvt ko..
adoii peberet aku tu ketam..

ppb_ppkp said...

syana: tu arrr..laki aku cakap.. xmacam demam pon.hiihih.
ketam nipah (akak ketam batu)..aku takut ler nak tikam dia

zue_annie said...

dlm dok mc po smpat g jenjalan nooo...bnyak kerongsang x nak post sini 1 ka hehehe...
bab imah kata pasal pnjagaan motor tu
sma la kita wakakakaka

~Eila @ Along~ said...

imah....eila selalu masuk siam kalo balik kampung..la ni dah lama tak balik..adehh..brg2 byk dah habis stok ni..(syampu, bedak, lotion)...neway imah, tryla pakai PB balik eh..biar dpt infra-red ke dlm bdn tu..mana tau pas gugur dulu lekat balik plak...cuba ok..

~zuraiwan~ said...

imah...ni sakit ada makna kut...kekeke

nizza-abira said...

nanti bwk akk lak pi soping kat siam ye imah ;)