sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, May 18, 2009

NASI AYAM + UMAH MIL









salam semua......hari ni isnin..perlis Public Holiday..coz carry forward..smlm Keputeraan Raja Perlis yang ke 68 tahun.(semoga Allah lanjutkan Usia tua Tuanku) DAULAT TUANKU
Japg..saya akan ke Clinic ONG hospital Kangar..ada apoinment dengan doc day 7,rawatan yang saya jalankan ni dah 4 x postpond.bulan ni baru Allah permudahkan.amin..semoga dipermudahkan.
Hari ni saya Shift petang,so pagi ni rileks sat.smlm dah cuti..tapi xlekat umah gak..walaupon badan xsihat..saya gagahkan jugak buat bahan2 nak buat nasi ayam.coz MIL teringin nak mkn. dia ada call ckp suh buat.so,saya decide nak buat diumah MIL. so,lepas dan siap2 perap ayam..saya pon pi ler umah MIL.xjauh pon nagn kuarters saya ni..dlm 25minit gitu. Esok2 kalo dah duk umah baru..lagi dekat...2 minit je.Sampai je umah MIL dah jam 5 petang.so berdesup masuk dapur...buat sup,masak nasi n potong timun n tomato,hias pinggan,dan lastly goreng ayam Madu....Kami buat Dinner jam 8.00pm..LICINNNNNN...Lepas dah konyang...rileks2 sat2...tgk jgn lupa lirik...then balik rumah..sampai pon dah jam 11pm..
So layanzzz je gambar ni.

p/s: gmbar ni bukan gambar masa di umah MIL smlm.gambar ni diambil di umah saya bulan lepas.smlm lupa bawa balik kamera.kalut punya pasai..xpe la..layanzzzz

17 comments:

SyaNa said...

aku suke sup kaki ayam
lama tak makan

nasz said...

amboi, nasik ayam ko... aku ni dah la tgh tgk sume mknan rasa nak bedal.. adeh

~~zuraiwan~~ said...

pandai imah msk nasi ayam nuh..nnti bleh ajar..hehe...kite penah try tp cm kureng je...bleh la nk mkn kan...kite pndai nk msk byk2 ni..

~~zuraiwan~~ said...

silap2...kite x pndai msk byk2..hehe

ai said...

sedap pulak kaki ayam tu aku tengokkkkkkkk....

Mira said...

sedapnyer nasi ayam...salah 1 paberet mira nih...tapi kaki ayam mira x makan lah...tak tahu naper...hehehehehe

♥ Eda ♥ said...

uishhh..sedapnye imah..terliur aku kat sini werh

wanie_putra said...

akak minta resipi buat ayam madu tu..geram tengok berkilat je....

ppb_ppkp said...

syana: sup tu imah buat campur2. imah xsuka kaki ayam.tapi hubby suker. kalo beli pon dia sanggup. dia kaat baik untuk lutut.

nasz: nasz...sori...aku dah buat ko terliur.. nanti ko jgn lupa pi beli nasi ayam taw.kang baby ko ngidam nanti..sape nak jawab..aku gak.. ehhehehe

zura: biasa2 je.kiter main reka2 je.ihihihi..dulu2 memang xpenah masuk dapor...dah kawen ni..main reka2 menu je.hehehe... boleh ajer..tapi simple style je la.hik..hik..

kak ai: kak ai,bukan ke ko suker makan tokeng ayam ker??(montot ayam) hehehe...

mira: mira,sodap tu xla sodap sgt..boleh la..ihihihi....buat2 main reka2 je.

eda: eda,ape laie..buek loor... aku nak pos japg kang basi laks. ahakss.

wanie: wanie..nanti akak tepek ek resepi ayam goreng madu tu ek.

Sherbet Berry said...

imah..MIL mesti sayang sangat sangat sangat..sebab pandai masak =)

ppb_ppkp said...

NANI..MUDAH2AN....AMIN.
TAPI XLA PANDAI SGT..CAMPAK2 JE

baayah said...

salam imah...
nampak sedap nasi ayam imah tu...
kalo umah kita dekat, blh la akak merasa....heheh...

ppb_ppkp said...

salam kak baayah..heheheh...xrasa lagi dah kata sedap.ihihi..
nanti dtg la perlis. nak dtg calling dulu ek.sebab imah ni asyik keje.weekend pon keje.
datang la akak.dialu2kan

el said...

weiii tgk dah sedap..blom torai lg..imahhhh nak jugakkk..nti buat tuk aku eh...

ppb_ppkp said...

el...dialu2kan.tapi kena calling dulu nak dtg.aku keje.weekend pon keje. maklum ler.keje shift xtentu masa.

nizza-abira said...

akk ni tgh puasa
jd terkeliuq menengok nasi ayam imah ni... ;)

ppb_ppkp said...

kak nizza,..alamak.xbatal lagi kan pose..eheheheh.]ape laie..ptg ni buat nasi ayam juadah berbuka