sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Sunday, May 3, 2009

TAG MASIHKAN KAU INGAT??


gambar ni masa 14 febuari 2009-kat masjid kristal Kuala Terengganu

masihkah kau ingat..? dari CIK MAS
IMAH dapat tag dari
CIK MAS yang bertajuk masihkah kau ingat. ingat pasal apa..? ala.. ingat pasal kisah cinta kita dolu-dolu yang boleh sampai jadi camni ler......

*****
*Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
KAT DALAM SURAU ASRAMA KOLEJ INSPEKTOR KESIHATAN BANGSAR,KL.masa ni group 4 buat perjumpaan untuk kertas kerja.Memang rasa selesa dan tenang tgk wajah hubby time tu.

Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
Kat taman tasik perdana KL..kami selalu joging setiap ahad kat taman tasik ni.dari Kolej jalan kaki je menyusul ke tepi muzium.ingat lagi..sambil2 bagi mkn itik n ikan.dia cakap dia suker ngan saya..saya sungguh2..dia kata dia xpenah ada aweks seblm kenai saya. ( boleh caye ke) saya percaya sebab dalam handset dia xdak no fone pompuan lain.lani masa keje pon no fone pompuan susah nak jumpa. (dah kawen ni baru leh caya memang btl apa yg dia ckp yang dia xpenah bercinta sebelum kenai saya) wall;la....LOVE at the first sight tu..ihihihihih

Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …"....
saya...saya....saya ni tak handsome.hitam pulak tu..susah pulak.awak nak ke ngan saya?? ehehheheh..cewahhh..ayat..tak ingat..hahahah

Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
kenai 2002,lepas orientasi Kolej Inspektor Kesihatan (di bangsar) lani dah tukar nama. kat sungai buloh nuu.KSKB. Kebetulan setiap semester,semua student Inspektor kesihatan kena buat keje Elektif.kebetulan masa tu saya dan hubby satu gruop..group 4,dan saya ketua dia assistant,dari situ bertukar no fone.masa tu saya xdak fone lagi.lepas tu dia ajak saya pi Plaza KOtaraya kat pudu tu..Buat ape???cari handset rupanya..(masa tu 3310 mahal lagi).dapat elaun 3 bulan nyer tunggakan beli la..pas dapat handset..selalu call.ada sekali tu..100 misscall saya dia xjawab.nape???sebab dia takut saya nak mainkan dia..hahahh..skrg baru citer ek sayang...hehehehe...kiranya.....hubungan kawan sebelum bertunang 2 thn, hubungan masa bertunang 1 thn. hubungan lepas kawen ni dah 3 thn 2 bulan.. so keseluruhan daya dan hubby dah kenai 7 thn dah..cepat masa berlalu.

Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
sebelum kawen..masa study lagi..dia call kata nak hantar rombongan meminang pada 18 november 2004..Masa ni kami Semester 5..ada lagi 1 semester nak habis study. dok terfikir.. ada ke duit??heheh...elaun baru rm621 sebulan...(alhmdulillah semua berjalan ngan lancar) hubby ni penjimat..xmacam saya,..borossssssssssssss..eheheheh
Then surprise lepas kawen.Hubby buat surprise masa Anniversary yang pertama dan birthday saya yang ke 24.beli kek dan hadiah.Malam lepas saya balik keje.

Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
dah 3 thn 2 bulan dan usia perkahwinan kami.memang byk perancangan..Perangcangan nak mempunyai ZURIAT sendiri memang dari awal perkahwinan menjadi harapan kami berdua. Namun belum dimakbulkan..semoga Allah swt memberikan kami zuriat dalam masa terdekat ni.amin.Perancangan lain,nak siapkan rumah kami yg dah terbengkalai tu.hehehe..nanti bila dah siap xpaya dok kuarters dah.xlarat naik turun tangga..(tingkat 4 tu ).Then,nak buka bisnes kedai Stationary kat KG hubby.Insyallah

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda...
Sangat peramah dan mesra.Nak2 dengan abah saya.Tiap kali kalo balik Taiping @ Felda Chini, mesti dua2 ni akan sembang sampai larut malam..tak hengatt...eheeh...Dengan Sibling dan anak2 menakan pon sangat mesra alam gitu...suka buat lawak.dan mengenakan adikku yang bongsu...Hanis Nazurah(adik).Skrg kan saya menetap di perlis,setiap kali nak balik umah org tua saya,mesti dia akan ingatkan saya bawa balik daun palas,beras pulut,rebung,ikan pekasam (Yang semua2 ni MIL saya yang bekalkan) hehehe.Dengan anak2 menakan (anak sedara) memang baik.anak2 sedara kalo nak mintak mainan memang PAK TE la jadi mangsa. sebab depa taw pak teh depa mesti akan beli..iskh..iskh..


Nak TAG sape ek..rasanya ramai dah buat..tapi sape2 yang masuk blog IMAH ni..sila la jawab TAG ni ok...

OK bye2.....hari ni dah xlarat nak keje..so call boss kata xleh datang keje wpon cuti dibekukan.. tapi memandangkan hari ni weekend..so dia bagi pelepasan kat saya..sebab dah 3 mgu berturut2 saya keje weekend...penat.......so ..hari ni dok umah....dan ptg baru nak kuar....

3 comments:

wanita besi said...

wah romantik jgk abg akak ni naaa...

just nak highlight ayat sedih abg imah tu; tapi romantik @ memancing lah tu ..."saya ni itam" ... hahahaha!!! Mmm peduli apa dgn itam kan ...janji hati sudah suka ...semuanya aku terima. hehehehe....

apa2 pun mmg seronok ila baca tau!! Hikhikhik...

alyyani said...

amboi, bes ye tak de kawan pompuan selain imah, romantik lak tuh. untung badan dapat sumai gini :D

ppb_ppkp said...

ila:ihihih..tu arr pasai..hubby imah memang gelap..tapi imah sayang dier..

alya: tu arr pasai..hubby imah ni jenis senyap jer orgnya...adik beradik dia pon ada ckp...xsangka abng ni leh ada makwe..kelakor je.