sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, August 18, 2009

$$$$$ kira duit tabung


setelah siap di kira..masuk dalam ketiga2 bekas ni..hujung dari kiri duit 20 sen,tengah duit 10 sen dan last skali duit 50 sen..berat sangat...sampai pecah bakul tu.uhhuhuhuh
ingat nak tukar kat bank jer..tapi hubby cakap tukar kat kedai..sure depa maw..tapi bukan smua ni la... kot2 mana pon...esok lusa memang nak habiskan tukar....


ni tengah kira duit 2 kupang ( 20 sen)
ewahhhhhhh...layanzzzzzzzzz..pose kunun2nya...penat seh....xpasan hubby snap pic.. abaikan rumah saya yang berselerak tu.
sebelum kira....longgok2kan dulu...start kira jam 8.00 pm..habis kira jam 10,40 pm..

posing jap........... (sila jangan muntah occayyyyyyyy) hihihihihi

sebelum dituang....duit 2 kupang...
tabung KFC..ada duit 5 kupang yg xceluih dah.

duit 2 kupang.

duit sekupang

duit 2 kupang extra bekas..

malam tadi...kerja kerasss...mengira duit syiling yang telah dikumpulkan sejak 4thn lepas..
tujuan utama..sebab..........1- nak tambah buat kabinet.... @ yg 2- nak beli tv LCD 32 inci...uhuhuhuhu....yg mana satu ek agak2 korang.....
mungkin saya akan buat contest meneka berapa jumlah terkumpul duit2 syiling ini...
insyallah...saya akan buat contest..untuk suka2...hadiah????heheheheeheh....tunggu..
nanti tgk esok lusa kalo free saya buat n3 tentang contest berapa jumlahnya...layanzzzz gambar ni dulu

11 comments:

Reena said...

dua hari lepas reena pun sempat kira duit syiling reena..dapat la dalam 200 untuk masuk dalam ac kelvin...actually good also save syiling...kadang2 terkejut bole cecah ratusan

cik mas said...

amboi cik imah.. banyaknya duit syiling. dulu cik mas dgn hubby pun rajin menabung wit syiling tapi lepas umah kena pecah pastu tabung pun kena pecah terus terbantut. huhu..

SyaNa said...

aiyoo mcm gunung lor
aku ade gak tabung
tp mmg kalah la kalo nk banding ngan tabung ko
mmg gigih korg ni kumpul 4 thn lepas ye
salute la!!!

pizet77 said...

best kumpul siling ni...kadang bila terdesak blh jd duit kecemasan...hehe kalau tukar kat bank die cas 50sen...n kena ada akaun derang sebab lepas derang kira akan masuk dlm akaun kita...kira ok gak sebab bank kan kira pakai mesin tu...

nome said...

wahhh..rajinnyer kumpul syiling..byk tol tuh..lama lak kumpul tuh...akak cadangkan beli tv dulu imah...kabinet lenkali pun xpe...ekeke...

eikasyaza said...

wah2..byknye kak imah..meh ar ckit..dlu ms dok sabah feeka rajin gak kumpul..siap ble beli tiket flight lepas tukar..hehe

ppb_ppkp said...

reena...akak simpan ni sebelum akak kawen..kira lepas kawen sambung saving ngan hubby...tu la.. dok masuk..masuk....btui la kata pepatah...sedikit2 lama2 jadi bukit..ehehhe

cikmas: hehehe...terpaksa jer ni..sebab ada benda yg nak dibeli.. so terpkasa tukar...

syana...skit2 lama2 jadi bukit..heheh...memang gigih..kalo pi manaa2 nak bayor...buat2 xdak syiling..kunun nak kumpul kan.heheh

shah-ila-ain said...

wahh imah...bape hinggit sume tuhh..banyak tuhh..mel lak baru jerr memenuhkan tabung si ain...ingt lepas raye nie baru nak pecah n nak buka akaun utk ain...

~chekuna~ said...

wah... macam kira harta karun.... hahaha....

ieda said...

kak imah byk nyer duit syiling...tu kalo nk bw g bank camno tu hehe...ieda n hubby pun suka kumpul duit syiling tp agak2 dah penuh tabung terus masuk bank..

el said...

4 thn tu
wow..sure ribu2 leh smpi tu
aku ngan huby aku pun simpan syiling gak
ari2 lak tu...
tu semua tuk anak2...depa nak g belajar nti....simpan awal2..nti xde lah kalut