sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Saturday, January 16, 2010

IKHLAS DARI SEORANG SAHABAT

HADIAH DARI MEKAH..DARI SEORANG SAHABAT
POS LAJU BARU SAMPAI PETANG SEMALAM 13 januari 2010

Di dalam ni..terkandung 1 hadiah pemberian dari SEORANG SAHABAT

Herba Dari Madinah & Mekah tanah sucihabatusssauda.
Air ZAM ZAM
SAHABATKU dan Seisi Keluarga.
Bissmillahirahmanirahim..
Assalamualaikum wbt...Perasaan Malam tadi bercampur baur..Gembira sgt.. TERIMA KASIH SAHABAT.Rasanya hampir 1 dekad Saya tak ketemu Beliau. Wan Nazrul.Sahabat saya sejak dari TADIKA sehingga Form 3.kami kelas sekali..sehingga pada form 4,beliau berpindah sekolah ke sekolah teknik.selepas pada itu..xpernah bersua muka..apatah lagi berhubung melalui email..telefon or berutus surat. Ntah mcm mana..nak dijadikan rezeki...awal 2009 Kami ditemukan dalam perbualan telefon.tupon sebab secara tak senagja saya balik kampung. jumpa mak ayah dia..dah kawen dah rupanya ONN ni..Nama singkatan kami panggil dia sejak dari kecik.
Onn lani keja kat Lembaga Tabung Haji KL As as CEO.kebetulan...penghujung 2009, beliau ada call saya..dan maklumkan beliau ditugaskan bertugas di MEKAH. Jadi beliau pon ada memohon maaf kepada saya andai kata spjg perkenalan sebagai sahabat ada membuat salah silap.
Didalam perbualan telefon tu..saya amat terharu..kerana beliau ada menanyakan apa hajat saya..sebab beliau kata..akan sampaikan di sana..dan turut mendoakan saya dan suami. Amin.
Alhamdulillah..awal Januari 2010..Beliau ada hubungi Saya..dan meminta alamat.
Beliau kata ada Hadiah dari MEKAH...Alhamdulillah.....TERIMA KASIH SAHABAT KU HJ WAN NAZRUL BIN WAN LEZAINI. Hanya ALLAH SWT dapat membalas budi baik ONN buat saya dan suami.
Insyallah..Semuanya datang dariNYA.kita sebagai HambaNYA hanya mampu berusaha,berdoa dan bertawakal kepadaNYA.semoga keikhlasan dari SAHABAT saya ini..mendapat ganjaran berganda dariNYA.dan usaha saya ni..membuahkan hasil..AMIN..wallhualam.

10 comments:

Zura Hasan said...

Amin....

Imah,bersyukur ada sahabat sebaik tu...moga dimakbulkan doa mereka kat sana tu untuk hang...

imah, kwn hang tu dok mekah,kan?
boleh dak tolong tnya dia ada jual dak buah zuriat@hawa kat sana?

kwn zura ada bgtau suh try cari buah zuriat tu tp lupa plak ari tu nk tanya ilarazali...

pizet77 said...

baiknya sahabat tu...susah nak jumpa org mcm ni

fazilzura said...

Syukur la dpt kawan cmtuh .. besh nye dh keje kat MEkah .. same wit my untie.. windu pd nye..

sonok dr hadiah dr MEkah .. so imah, amal kan minum air zam2 smbil niat dlm hati .. mana la tau kan .. insyllah

asleenda said...

hai imah..
hurmmm..wan nazrul ni yg kurus tinggi pakai spek tu kan...klu tak salah kak linda la..

SyaNa said...

terharu nye ade sahabat gitu

el said...

jeles kamoo ada sahabat macam tu
dan sgt2 bertuah skali ko imah

Arzalila Razali said...

hai imah....bestnya!! ni aku nak habaq mai kat hang. habbatussauda' tu sunnah nabi. tp kalau mkn dia mmg ponggong ni asik nak letup jek. yg kaw2 plak tu aihh!! hahaha... jenuh dok kemut ponggong pun tak leh tahan...dia pasti kuar dengan lancarnya. semalam aku dok solat garib, 3 kali amik wudhu ko!! hahaha.....gara2 angin yg bergerak lancar. ekeke.... tu aku. kalau hg spesis tak byk angin alhamdulillah. tpkan puas hati la.. satu hr mkn 7 bijik. berkah!! lagi bgus kalau makan dengan madu. eh nnti hg dh start makan, habaq feedback kat aku naa. hehehee

zura@iwan said...

Amin..semoga berkat doa shbt hg imah...tmkbul...

baik betui shbt hg tu kan....aku nk gk cari tp tu la..x de plak member or adik badik g sn.

depa kata ada jus kurma mekah kut elok gk..

Nurfadhilah Md. Khalid said...

salam..

kebetulan saya jumpa blog ni masa try search Wan Nazrul Wan Lezaini..

Wan Nazrul ni yg duk kat felda chini tu ka? kalau betullah, dia nie pun kwn lama sy jugak.. sama2 blajar kat uitm jengka dulu.. lama dah x jumpa wan nih.. dia masih macam dulu jugak.. baik hati & caring.. seronok dapat kwn mcm dia.. =)

lama sgt lost contact, sampai x dpt jemput dia masa wedding sy tahun lepas.. huhu

ayu said...

salam,sy jmpa post ni masa tgh google psl herba dri mekah..sy nk mntk tlg share cara2 nk sediakn herba tu bleh tak..sy bru je dpt smlm,dia ckp kne blend n rbus..klu bleh nk tau details lg dri pnglman org yg dh prnh mkn..