sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, July 23, 2010

SaNtai DI Pagi JUmaaT Yg IndaH


One Happy FamiLy in The One Farm.. Sebelah Rumah saya. act saya snap pic ni guna Lens tamron..snap dari Dalam Rumah..segan nak amik pic depa kat luar.kang xjadi keja laks.. hahahah.....ampun makcik n pakcik nooooo

brother ni baru lepas hangkut pegaga yg dah di cangkul..masuk dlm kolam...nak basuh..coz esok geng2 HPA nak dtg amik dah.

Hijau Itu TenaNg Biji mata MemaNdang...so theraphy...

Ni gambaq extra....kolam ikan belakang rumah....byk sgt ikan..ada talapia..ada puyu ada patin.. happy bila bertheraphy tgk hubby bagi makan ikan2 ni...xlama lagi dah besar bleh sauk... buat bakar..yummy.....

pheeeewitttttttttttttttttttt.....fresh from Oven lagi tu.. snap pic ni baru kejap tadi..bosannya dok sensorang dirumah.. so......keluar la rumah...sembg2 dgn makcik2 dan pakcik2 yg dok berkebun di sebelah rumah imah ni..depa tanam pegaga...Pegaga ni HPA (Kopi Radix yang booking tetiap tahun...segar2 tgk pokok2 pegaga ni..hijauuu.....setelah 4 bulan..tiba masa untk menuai.. seronok n ceria sgt tgk depa ni..smua 1 family berganding tangan membantu.. saya pon tak sunyi bila depa ni ada.. awai2 pagi 7am depa dah mai buat keja kat sebelah rumah saya ni.. then ptg kul 4pm dah start operasi..meriah.....layannnnnnnnnnnnnn...

8 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam imah....apa khBr org padang....

ppb_ppkp said...

salam akak...habaq baik,,tapi masih mc n bed rest di rumah..
act cheq dah xdoq kat padang besaq dah akak..imah dah pindah masuk rumah sendiri kat kok kelang ni..lepas guar nangka tu..mai la jenjalan.

sall said...

Salam imah. Awak sihat ka?ywahhh...bestnye becucuk tanam di pagi hari. Manyaknye ikan ternakan. Nnti blh lah bagi sall seko 2eko ya.

Diarihatiku1976 said...

bestnya kalo keliling umah mcm tu... damai je kan imah..

nome said...

apa yg penting kerjasama! ekeke....mmg best tgk view dari umah imah nih...ijau je mata memandang...sungguh mengasyikkan!

Zura Hasan said...

tanah luas mmg best kan imah...mcm2 leh buat..tanah kat umh aku ni tanah pasir..nk tanam apa pun xtaw...kehkehekhe...

J@J@ / Bini The Rock said...

hijauuu saujana mata memandang! bestnyerrr!

ppb_ppkp said...

salam sall..alhamdulillah sihat..cuma masih bed rest.. haah..syok tgk depa ni..pagi2 xla sunyi..depa ni ada..
aah..ada la dlm 50ekoq hubby bela ikan tu...mai la perlis..heheh..kita pekena ikan talapia bakaq


kak ina..kadang2 sunyi..kadang2 depa ni ada baru meriah..theraphy pagi2 imah yg ni la...


kak nome...wonderpets...
aah...rasa tenang ja view ni... tapi bila dah masuk 12pm..sunyi la..depa balik test..smbg petang

zura..yg pegaga tu pon tanah rumah imah ni..tapi dah jadi tizab TNB. so depa wat pegaga.
umah kat belah smpg 4 ka berpasiaq???

Jaja..mmg syok..mata bulat ja tgk hijau....theraphyyy