sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Saturday, April 18, 2009

Cerita Hari Ini


Rasa teruja sgt bila baca surat ni..Alhamdulillah.


Kemasukan JULAI 2009.Dah janji ngan dia nak bagi hadiah..sebab berjaya..nanti ye adik


Assalamualaikum wbt...salam semua...hari ni sabtu...hubby dah pi opisnya.saya pulak weenkend kena keje jugak..tapi saya keje shift pukul 9am.sesambil nak siap..tenet jap...hari ni nak story ape ek..erm..Oh ya.memang saya rasa happy sgt.Adik bongsu saya yang kini menuntut di Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah Kuantan,telah berjaya dalam temuduga Latihan Separa Perubatan SPA8.dia interview th lepas bulan 10..then dia dapat kemasukan Julai 2009..Sebagai JURURAWAT MASYARAKAT PELATIH.Seronoknya saya bila Baca surat rasmi ni,.Kebetulan memang saya letak alamat rumah saya di PAdang Besar ni,so segala Urusan surat menyurat akan sampai di rumah saya...bila saya call dia bgtaw yg dia berjaya...seronok sgt dia.
begitu jugak dengan Umi dan Abah dan adik beradik yang lain..
Bukan ape,bila masuk kat Kolej Jururrawat Masyarakat automatik biasiswa RM512 confirm every month dpt.then setiap tahun ada elaun Uniform
Mcm saya dulu study kat Kolej Inspektor Kesihatan KKM bangsar,Elaun saya RM621 (sebab saya Diploma) .Then bila dah habis study,kita xperlu mencari kerja, automatik akan di hantar bertugas di mana2 hospital 2 @ klinik2 k,erajaan yang ada kekosongan.Mcm saya,ditempatkan di Pejabat Kesihatan Daerah @ Pintu Masuk seluruh Malaysia.Dan keistimewaan yang paling besht...xperlu bayar semula segala kewangan yang diberikan sepanjang tempoh pengajian..cuma beljar sampai lulus sampai habis semester

tahniah adikku..HANIS NAZURAH JAAFAR.kami semua adik beradik menyokong penuh dengan kemasukan ke kolej kejururawatan tajaan KKM ini.belajar betul2 sampai kerja la..then ada peluang sambung pulak ke Staff Nurse..bukan jauh beza pon Gred U19 Dan U29...

layanzzzzzzzzzz pic surat ni...seronoknya saya...(spt mana saya dulu bila dapat surat dari KKM mei 2002) dlm kenangan..

1 comment:

ai said...

Tahniah utk adik bongsu kau ye.. :)