sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Wednesday, April 22, 2009

Panas...Panas..aircond baru


motor disangkut kat balkoni depan.. (jenuh ler nak pindah..dah ler umah tingkat 4)nak usung turun laks...agak2 lambat lai kot rumah leh duduk..malasnye nak berhangkut...


siap di pasang.


sebelum di pasang..(lama tu nak pasang...makan masa 3 jam lebih tu)

motornye...mitsubishi

assalamualaikum wbt... salam all...hari ni xdak citer menarik...hari ni sebab keje shift pagi...so dah boleh rest2 jap..sesambil mata ni nak layan mimpi..hhehehheh (dok 1 xdak sapa kacau..hihiihi...erm..tapi ada anak lagi best)..hrmmm... ok back to topic....cuaca kat perlis dlm 1-2 mgu ni panas sgt.......malam2 sampai xleh lena wpon dah pasang kipas sampai speed 5..wallllaaaaaaaa....akhirnya....setelah dipertimbangkan oleh ahli majlis tertinggi..ihihihii..dengan sebulat suara...pi la beli aircond...Mula2 tu nak pasai yg 1 hose power je. konon nak jimat ler....cina tu kata...mana boleh amoi...u punya ruang tamu luas...nanti xrasa sejuk OooooooOO....so setelah dihasut hebat oleh cina tu...so...saya pon pasang yang 1.5 hose power.... layanzzzzzzzzzzzzzzz....mende ntah cina ni ckp....patern baru ada equilizer...ape ntah....xfaham daku..baca manual je la......so,malam2 saya akan nyenyak dan pada hujung bulan...MASAKKKKKKKKKKKKKKK la hang...bayar bil api.....hrrmmmmm..apa boleh buat..perlis p/s: ya allah..jakunnya aku..rumah xpenah ada aircond..ihihih..rasa mcm nak tidorr kat depan je...huhuhuhu....

9 comments:

♥ Eda ♥ said...

dashat tu..pasang ekon..mmg kopak bayar letrik klau ade ekon...huhuhu...tapi shojuk tu yg sodap..

ai said...

syiok oo tido dlm ekon! huhuhu..tp aku x mampu..

oiii! tak bleh amik opet! itu budak bambam aku yg punya!! :P

aku doakan moga2 kau akan dapat anak sama cam opet..hihihi

ppb_ppkp said...

terpaksa la eda......nak buat mcm mana...perlis ni panas skit dari tempat lain....ikut hati malas nak pasang...buang karan ke...bil aku xtaw ler brape...huuhuhhu..... (nak nyesal xguna dah....)

ppb_ppkp said...

kak ai...den pon xmampu..tapi den ni degil...huhuhuuh..apa lagi..slapppppppppppp je kat krdt.huhuhuhuhuhu...terpaksa.....
perlis ni panas...mlm2 xleh pejam mata panas..dah la esoknye keje awai pagi bute nak bangun....mau xbangun aku.

el said...

wahhh kayo kayoo..makcik kayoooo
xpelah dok berdua..haaa dah berlima onam tujuh...haaaa bayar lah ngan bulu..kahhhh...

nota bijik: tingin gak nak ekon..ermmmm bior abis utang dulu la..BLEH? kahhhhh

ppb_ppkp said...

hahahaha..makcik kayoooo..kayo dengan hutang piutang...wakaaaaahhhhhhhhhhhhhh..
laki ckp xmo dgr....kan dah nyesal.. abru 1 hari...rasa mcm nak bagi balik je kat cina tu....slapppp aje...ihihhhii...hutang tetap kena bayor..kang kena siksa dlm kubur..kahhhh....adoiyai...
aku ni teringin sgt nak hidup ber5 el..ehheheh...tapi apakan daya... ber3 pon belum dapat..huwaa.... tetiba rasa emosi laks...buhsan sgt ni dok sensorang kat rumah..

el said...

alah syok pe dok berdua...enjoy la puas2..kang ko dah berlima..nak basuh berak pun tak sempat..sapa NAK JWB TU...kahhhhh

kalo ko dkt leh lah mai umah aku (itupun klo aku ada umah..la ni dok menumpang umah mil)...heheheh ahahahaha...

Mira said...

sekarang ni mmg musim panas...kalau malam tu mmg tak leh nak tido kan. akak pun baru pasang aircond yg ke-3...letak dalam bilik...aarrgggg baru sedap tido...

nizza-abira said...

bestnya dah pasang ekon
tp tu lah, sedia je lah duit apinya nanti :)