sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Wednesday, June 17, 2009

HOME SWEET HOME


hubby baru nak naik motor..

hubby tgk kunci pintu

kat sebelah rumah we all..ada org dok taman pegaga..(HPA punya) so sempat snap makcik pakcik ni dok kutip pegaga


pada dok sajorrrrrrr..tanam jagung (FIL yang tanam) menantu tukang makan..ihihiih
dah keluarkan hasil tu..ada pokok bendi..kangkung..

jagungg,....dap;..dapp...jagung bakor.rebus...bubur jagung..dllll..mcm2 dlm kepala ni


toilet dan bathroom

tiless bilik ayaq ngan bilik..baru dibeli.(baru ada modal skit)


gamabran dari ruang makan ke ruang dapur... lubang tu mcm tempat serve makanan kononnya..xsiap lagi


hubby dok usharr wirerin yang baru siap..


ruang dapur...dapur kering..dapur basah xdak modal lagi...

Huruf condong

Smlm..lepas balik dari spital...terus pi jalan2 area kangar...jalan sorang2 je..uhuhuh.hubby keje.kebetulan smlm saya keje shift pagi..sebab ada apoinment gynae...
lepas jumpa doc...terus decide nak potong rambut...siap basuh rambut lagi..lawakk...bosan gamaknya.
pi cari tudung...dalam kul 5.30pm singgah umah KAK MAS.,member jabatan PERTANIAN..sajer lepak umah dia jap..main ngan anak2 dia..
pastu terus pi opis hubby.then terus ke rumah kami.tgk ape lagi progresss nya....iskh2...bila la nak siap..modall dah habisss maaaaaaaaaaaa..layanzzz pic ni

14 comments:

feeka said...

sama la kita kak imah... wat sambal telur kenduri..byk wooo dapat...besaq la umah br 2..nnt da siap, jgn lupa jemput feeka p nooo...hehe

zue_annie said...

besar nya umah..best la nant dpat umah sendiri...jagung2 tu kalu dah masak g tau ek nak p ambik hahhahaha

strawberi @ mamadira said...

best tul tengok umah ang imah...
wat aku tringin nak beli gak umah landed ni...

ladang jagung ang pun menarik...
klu tanam byk bole buat jual tu..pas tu duit tu leh wat modal tuk cantikkan umah tu...

suhida said...

agak2 bulan 12 nanti mesti da siap kan...ngee...(tanya ada makna tu..)

ppb_ppkp said...

feeka: heheheh.masakk yang adooo jer..hiihhii....kering kontang dah ni balik kg...(tu la...jalan lagi) hiihihihhi..lambatnya 25hb heheheh.
kecik jer feeka..design sendiri... modal yang adooo...ada modal buat..xdak modal senyap sat..insyallah..nanti akak jemput ek..lani xleh lagi..lum siap laie

zue:zue...jagung tu dah kuar putik dah.....imah memang antu jagung..ehhehehe.mai la amik..ekekkeke..nanti jemput dtg umah ek..tapi bukan lani....insyallah kalo dah duduk nanti.xtaw bila zue..modal dah habis..uhuhuhuh..kena kerja keras lagi ni..buat OT..whahwahah

mamadira: nanti2 jalan2 perlis singgah umah ek..tapi bukan lani la..lani dok kuarters laie...thn depan insyallah..ada byk lagi pokok2 di kawasan rumah imah tu...smlm dah petang..xdan nak snap habis.

sue: insyallah..siap kot.ehhehe..nanti dtg la kalo jalan area perlis..@ nak ke langkawi..leh singgah umah sblm naik feri tu..sue..imah byk nak tnya pasai interior design ni kat sue..ehhehe..leh bagi cdangan tak kaler2 yang sesuai..sebab imah nak buat kaler lain2..ruang tamu..ruang makan.bilik..dapur..

ilarazali said...

ya allah sedapnya jagung!!aku hantu jagung tau!! wah nnti dah duk lagi laa mcm2 nak tanam ek!! best!! dok sini kan imah selai pandan pun 5kupang ooo!! ada biol!! nak pakai sket je.

besaq dapur hang...best arr. tak laa berlaga ponggong!! dapur luas cun...kalau malas msk memamg tak patut arr. ekekeke

bila leh pindah situ?

~zuraiwan~ said...

brp % dh ek siap umah tu? best tul tgk umah hg.

alyyani said...

muda2 da ade umah banglo. jeles den imah! huhu...

cik mas said...

bes r dok kat area kg camni. memang impian cik mas laki bini nak dpt buat rumah sebiji kat tanah sendiri. tapi tanah mahal sangat kat sini..

SyaNa said...

best nyeeeeee
suke aku umah ade tanah besar bleh cucuk tanam

ppb_ppkp said...

ila..sama la..aku pon hantu jagung,
aku dah start tanam pandan,serai,halia,lengkuas kunyit..cili dll,sebab kadang2 aku balik tgk.nanti jalan perlis jemput mai umah ek.

zura: dah 90% progress..tinggal cat,tiles,siling n kabinet..mau rm30 ribu hengget lagi aku perlukan..adoi.poning..poning..

allyani..bungalow tecik..ahakzzz..
aku buat teratak kampung jer allayani.nanti kalo sudi mai la... thn depan kot leh dok.

cik mas..imah memang xsuka dok bandar.imah suka kg..suka bela ikan..suka tanam pkok sayur..dll. jiwa kita sama la cik mas kan..nanti datang ke perlis..jemput ke rumah..insyallah thn 2010 nak duduk dah

syana...I like too..ehhehe/.nanti ko datang perlis ek..singgah..aku bakar ikan kat ko..then kita mkn jeruk maman..wkakakaka.ko kan blur lagi maman tu mcm mana..iihihihihih

sall... said...

ye..ye..ye..imah dah balik.bestnya tengok umah hang.besarnye...tu duk berapa kuarge?ada tanah lebih x?nanti.. boleh le buat rumah sebelah umah hang hehehe...

Jiey^Mien said...

besarnya la hai umah.. umah kat kl nih, sekangkang kera jer.. :P
kalo yang besar gedabak gini, mau juta-juta lemon agaknya..
tingin betul nk lari dr hiruk pikuk kl nih, tapi bila pikir best treatment utk ian ni ada kat sini, pejamkan je la mata.. :P

KasiH said...

bestnyaaa...dah nak siap dah umah imah...daku juga tkde berumah lg...huhuhuhu...