sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, July 10, 2009

DINNER MALAM TADI..Nasi Lemak


Nasi lemak hubby....sodappp katanya...dah lama xmasak nasi lemak di malam hari..


Puyuh sedang di goreng..


Sambal sotong..

Nasi Lemak
Our dinner 9 july 2009 jam 9.00 malam (lewat dah masak masuk dapur kul 7.45pm) ..tak cukup la...timun xdak..papadom xdak...buat sempoi jer..janji konyangggg

Puyuh Goreng Rangup.burung puyuh ni imah beli kat member..beli 5 ekor jer. sodap gak..selama ni dok mkn kat kedai mamak jer..dah la mahei...sekali sekala try buat...


Sambal Sotong


TAraaaaaaaaaaa..Sotong Goreng tepung Version Baru...saya sajer nak try buat guna resepi baru...iskh...iskh..kalo leh wat sotong goreng tepung...sampai jemu laaaaaaa..ihihihihi
alaaa..hubby kata xberapa nak best mcm yang last weekend...sajer jer nak try...
tapi habis gak..kahhhhhh

dialog malam tadi:
B: Assalamualaikum .....(hubby baru sampai rumah jam 8 pm).
Saya: waalaikumussalam..mai masuk..pintu xkunci pon..
B: Eh..wangi nya..bau nasi lemak..ayang masak ker???kata tadi nak ajak mkn KFC yang baru tu.
Saya: aah masak...xpe la..next time la..lgpon dah beli santan n puyuh tadi...then sotong ni dah byk hari dalam freeze..nak perabih buang..uhuhuhuh..(sambil buat muka.) wakakkakak..sbnrnya saya ngantuk sgt...balik keje tadi kul 2pm...tidorrrr terus..lawak tol laa.
B: ok xpe..weekend ni kita pi mkn..lepas keje...ok...sambil mengenyit mata.
Saya: Orait.Pi mandi dulu..solat...japg kita makan... (pas saya masa terus ngapppp)
Kat Meja Makan 9pm
B:ermmmm sodappppnya...dah lama xmakan unasi lemak malam2...makin tembun la B..hihiihhii.(sambil amik sotong goreng tepung cicah sos..then buat muka cuak...) eh ayang..nape sotong ni lain skit rasa dia ngan yg minggu lepas??? ni mesti upgrade resepi??muka dah mcm nak komen jer...
Saya: aaah..sajer tukar resepi.upgrade..nape B..sedap dari yg last weeken ek..
B: nanti B cakap ayang tu majuk laks....kena pura2...ok..sodap...sodap...nyum2..
Saya: cakap la bebetui...komen bebetui...kang ayang xbuat dah kang..
B: ok..ok..serius...yang malam ni kureng skit..sedap yg minggu pas..huuhuh..
nanti kalo nak goreng wat mcm mgu pas...ayang guna tepong ape plak mlm ni???
Saya: sambil senyum..hehhheheh..tepung gogi ngan tepung yg beli kat cosway.. ok..lain x xmaw guna dah...guna tepung jagung lagi beshka n kan B..makan la...
nanti nak tgk keliwon laks...ahakzzzzzzzzzzzzzzzz

12 comments:

asleenda said...

ni yg best msuk sini..perut lapar bleh jd kenyang tgk lauk2 sedap2 tuh...

untung asben imah ek....dpt wife rajin n pndai masak...

J@J@ / Bini The Rock said...

sedapnye puyoh goreng....

:P

asleenda said...

aikkk...1st pengomen ler...

hiks...mcm tak caye je nih...

SyaNa said...

wahh heavennye malam2 masak nasi lemak
lama tak buat nasi lemak..ermm tq la ye bg idea aku nk msk weken ni

el said...

wakakakaka...makin tembum le korg ni asyik makan jer..tpi tgk maintain jerk

a'ah mmg kalo pekena nasi lemak pns2 mlm2..mmg stimmm wooo

aku tgk sotong smbl ko tu merah pekat giler..sure sodap giler pedas eh..

puyuh grg ko tu ranggup betul..hehehe

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

uiksss..!!` manyaknyer citer pasal makan.. huhuhu..!!~ sotong tue nak sikit leh..??

fazilzura said...

aduyaiiiii sure sedap ni masak kan kamoo..

pos2 ler ke kL

ppb_ppkp said...

asleenda: 1st pengomen..hihiih... lapaq ek..den dah konyang..ni menu malam tadi punya daaa

jaja: aah ...sodap...nak beli laie la..tapi susah la nak cari puyuh.. ni pon rm8 henghget 5 ekor...mujur dah proses smua..balik basuh n goreng je

syana: ape laie..mlm ni ko buat la nasi lemak..bagi badan ebrtambah lemak mcm aku..wkakwakwkakwa

el: tau xpe..memang bertambah berlemak ler..huuhhu..tapi aku jarang buat nasi lemak..smlm jer sebab dah beli santan...
eh..mana pedas pon...cili kering ni dia kerinting..mak aku kata kalo nak beli cili kering amik yg keirntng..xpedas..yg licin pedas..
memang rangup..sodappp..ada lagi 3 ekor..japg aku nak goreng laks..

jue:kahhhhhhh..xkan ko xtaw..blog akak ni blog makannnnnnnn ajer.hihihihi

zura:kalo aku pos...mesti bila sampai dah basi....aku pos pic jer laa..wei bila nak jalan area utara ni

alyyani said...

imah, sejuk ati laki ko kan balik umah je makanan da tesedia atas meja. hehehhe...

aku mmg suka sgt dgn puyuh goreng!

ppb_ppkp said...

allyani: dia set nak makan kat luor dah..alih2 aku masak la...
aku bukan pe..mcm kesian la plak kat dia..dah la baru sampai umah.. aku laks..sedap2 jer tidoq..ihihihih...malam esok wajib makan luorrr.ahahhaha
aaah..sodap..isi byk..besar gak

Bed said...

aduhhhhhhhhh apa je yg ko masak sumer aku telan ayaq lioq imah oooooiiii

~zuraiwan~ said...

sedapnya nasi lemak ngan puyuh tu