sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, August 25, 2009

Juadah Berbuka ramadhan ke 3 --



Murtabak The Best In perlis. (Pasar Ramadhan mata ayaq)

kuih sagu hijau (buat sdri) modal sagu RM1.00, Pencelup hijau 5kupang,kelapa parut..Free.


Nasi Tomato (turn saya plak masak di rumah MIL pose ke 3...boleh tahan la gak rasanya)


Ayam Masak Merah (saya buat 1 ekor) Makan 7 orang

papadam


acar timun n nenas n kuah kacang..sodappppppp...yang ni mertua buat

kuah ayam masak merah ( kena letak asing2 )senang nak cedok.


Acar Rebung (Mertua sajer suke2 buat )..siap tapawkan utk menantunya yang agak malas ni..hahahah..toce mak.


Semalam..memang plan nak balik rumah mertua..mertua request nasi tomato yg menantu dia buat..huuhuhuh..haruskah aku mencari resepi campak2????? huhuhu...so pagi smlm..berdesup pi market sat..cari ayam dll yg sewaktu dengannya..
sampai rumah MIL jam 5pm..terus berdesup ke dapur.....dah warning awal2 dah...
" mak jangan datang dapur selagi imah xpanggil taw.."...huuhuh..imah ni xsuker la time masak ada org tgk..takut xjadi....
mak ada masuk dapur sebelum menantunya ni balik..coz menantunya request suh mak buat acar timun n nenas....balik2 tgk ada 2 acar daaaa.skali acar rebung tu...sodapppppppppp.. tq mak...harus ku bawa balik ke Padang Besar ni..ahakzzzzzzzzzzzz
so..layanzzzzzzzzzz la menu nasi tomato time berbuka..bersama menu sampingan..
smlm memang mertua rilekssss jer tgk BOLOSSSSSSSSS ngan kelab POP.hahaha..
xpe mak...mgu depan imah balik..turn imah laks goyang kaki occayyyyyyyy

14 comments:

AieZa said...

woiii sedapnyaaa...
aku tingin kuih sagu gakkk...

ppb_ppkp said...

kak aieza...sodap kueh sagu tu... imah buat sepinggan tu jer.. malas wat byk2..mertua xbagi..
beli sagu rm1... pencelup 5kupang, kelapa parut free..
try la buat kak aieza..sodap mkn sejuk2..

el said...

menangis aku tgk menu2 yg sedap gilakk tongeng ni weiiii huhuhu
aku suke tgk nasi tamato ko tu
merah betullll

ppb_ppkp said...

wei el..ko ni..jangan la nangis.. ptg ni ko try la buat nasi tomato tu... yg jadi merah tu letak toamto pureen n sos tomato daa...
kali ni baru aku nak puji apa yg aku masak..walaaaaaaaaa..memang sedap elly..hihihi..masuk bakul angkat sendiri kahhhhhhhhtu..

nome said...

sawan aku dibuatnyer...sgt sedap...terangkat tekak aku menelan air liur tgk dak imah bergotong royong masak ngan mak mertuanyer...sgt marvelles..meh la kontek akak imah..nak sgt resipi...

cik mas said...

betuahnya mentua imah dpt menantu rajin memasak ni... :)

SyaNa said...

lapooorrrr
hahaaa

ppb_ppkp said...

kak mie...nak resepi yg mana satu??? gotong royong>>.huuh... xdak la..smlm imah memang xbagi sapa pon kaco imah di dapur mak mertua.. sebab imah xsuker org lain dok tgk imah masak...
ala kak mie..masak biasa jer.. rasa ape xtaw..hahahah

cik mas..sebenarnya menantu mak mertua ni (imah la ni) mana rajin mana pon..cukup untuk menyenyangkan udahh ler..hehe

syana...hang jgn wat pasai..baru kul 12 wei..

Jiey^Mien said...

peh.. kecur!!

ppb_ppkp said...

jiey..hang jangan....baru kul 12 ni wei.... (astagfirullahalazim) maafkan daku..sebab membuatkan hangpa smua telan ayaq liuq..

~chekuna~ said...

sedapnya....imah... lapaq lapaq... hu hu... kecur mulut tgh acar nenas...

ppb_ppkp said...

kak na..bukan acar nenas la..acar rebung tu..penah makan x???

watie said...

meriah ha menu bukak pose ko ye...kitorang tahun nie sumer simple2 jer... balik keje dah x larat nak masak... hehehe.. alasan orang rajin.. muhahaha

rasanya x lewat lagi kot nak ucap selamat berpuasa dari watie&arin buat ko sekeluarga..

zura@iwan said...

mmg hg terror msk nuh...mentua srh buat ok jerk...aku hrp la..