sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, August 24, 2009

Menu 2 Ramadhan -Di Rumah MERTUA


kuah mee Kuah..


bahan2 yg simple


mee skit...bihun skit



mee goreng daging


buah melaka. (mertua buat) menantu dia mana pandai masak benda alah ni./heheheheh

Hari ni berbuka di rumah mertua.sajer bosan berbuka berdua. Imah ni dah lama nak mkn mee kuah..so..layanzzzzzzz buat..walaaaa.buleh tahan gak sodapnya... buleh wat laie ni..

6 comments:

Bed said...

aduh byk nye ko masak imah....mee aje 2 jenis tuh...goreng & berkuah...kalau aku satu je...heee semua menu aku menu yg cepat dimasak je...heeheee

eikasyaza said...

kak imah....sedapnye buah melaka tu..feveret tue

p/s : pos ar sikit..

nome said...

sedapnyer makanan kat umah mertua..imah masak ker atau mertua masak..apa2pun korang mmg ngam la..dua2 pun pandai masak..bagus tol...kuih melaka tu sgt menarik..sedap tuh..tingin la plak..

ppb_ppkp said...

u..ni masak di rumah mertua la bed..dah tentu kena byk....sebab mulut banyak yg nak makan..hahaha.. imah memang nak mkn mee kuah..tu yg buatt tu...alih2 ada plak request nak mee goreng..layanzzzkan ajer adik ipor.. then mertua laks nak mkn buah melaka..so dia buat....

feeka.. tu mertua akak yg buat.. akak ko ni mana la reti nak buat..ehhehe...tapi boleh la kalo nak buat bodo2..ihihih

kak mie- actually mee kuah tu imah masak..buah melaka tu mertua imah buat..then ada la nasi dia masak n lauk2 yg simple..alih2..semua org hadap mee kuah..nasi n lauk tu alamatnya simpan ke sahur...hahah..termasuk la menantunya yug ringan tangan bawa balik lauk pauk tu..ahhah.to ceeee mak... ngam tu ngam la gak..kadang2 beralih angin gak..heheh.biasa la kak mie..mak kita lagi best.hehehehe

el said...

rajin sggh mentua ko
ko pun rajin betol
mmg dua2 bertuah dpt menantu n mertua
hehehehe

ppb_ppkp said...

el..mertua ku rajin..tetapi menantunya agak malas2 suam2 kuku..ahhaha..aku kalo benda aku nak makan..aku layanzzz gak ler buat..huuhuhu....
mertua aku ikut ajer..ahhaha.. aku kalo aku masak...jgn harap la aku bagi org jenguk aku di dapur..kang xjadi..kahhhhhhhhh