sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Sunday, August 15, 2010

teringinnya nak buat murtabak.mcm ramadhan thn lepas


Taraaaaaaa..hasil gorengan yang pertama...


masih diatas kuali.. (sanggup pi beli kuali leper tu semata2 nak buat murtabak
.


hadoiiii...mcm nak makan terus tuu


packing2...bagi kat member2 opis yang bertugas semalam.. dapat 30 keping..(bawa balik ke rumah Mertua 10 keping.)



kuali kecik..so kena masak satu2..xmacam kat PARAM tu...kuali besaq...layanzz aje



Nak cepat...saya buat siap2..then goreng ajer...tu pon makan masa gak..
(dapat 30 keping murtabak)


Inti murtabak..yang ni xtahan...sodappp



Kulit luar (mcm roti canai punya adunan)



bahan2 ke 2 dicampur dengan yang diatas dan jugak telur



assalamualaikum wbt semua...huwaaaaaaaa...belek2...tgk2 ramadhan lepas..byk gmbr2 pic masa berbuka yg saya shoot....rupanya thn lepas hari2 saya masak utk menu berbuka dan bersahur.. memandangkan tahun ni kesihatan tak mengizinkan utk saya bersilat didapur..makanya..tunjuk2 di PARAM aje la.. tapi..seriously..mmg nak sgt2 mkn murtabak mcm ni yg saya make thn lepas...huwaaaaaaaaaaaaaaa.....

11 comments:

zue_annie said...

perghhh imah dahsyat ko....

tabik spring la..rajin gilos..mesti hubby n MIL syg gilos kat ko

ppb_ppkp said...

zue..kebetulan aku off smlm..apa laie..bersilat sakan ler..aku pueh hati sgt2...ras murta mcm xcaya leh buat murtabak tu..kahhhhhhhhhhhhhh

~chekuna~ said...

best-best2nya imah...
pandai imah tebar kulit murtabak..

ppb_ppkp said...

kak na..xtebar pon.imah gelek ajer.hehehe

Bed said...

wahh mmg bersilat pun tebaq murtabak rupenye.....mega projek betul....kagum aku...tererrrrr sungguh cik imah ni.....wei bak mai 2 keping kat aku.....walahhhhh

ppb_ppkp said...

bed.tu arrr pasai..pojek mega tu..xpenah2 wat murtabak..skali buat...hamik ko imah...lenguh habis pinggang2..hahaha
aku xtebar pong..aku gelek2 jer. xreti aku nak tebar2.

nome said...

wahh imah..leh bukak warung murtabak kat perlis dah nih..siap2 asben bg berbintang2 lg...kalau kak mie mkn, sure akak bg berplanet2 kat imah...rajin sungguh la imah nih...

ppb_ppkp said...

kak mie...dah byk org meniaga murtabak.,.tapi suma xkena ngan tekak imah n terutama en rizal tu..hihiih...
kak mie ni..siap nak bagi planet tu,....kahhhhhhh..kalo bagi duit ok la gak.heeheheh..
rajin xrajin sgt kak mie... layanzz kan aje..ihih

el said...

walaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
kagum aku weiiiiiiiiiiii
ya allah kau imahhh
mmg aku suspek tol kat ko
mmg tak sia2 ko bersilat kat dapur tu haaaa..ish2..sorg2 lak tu...
cayalah imah...aku pun bg berbintang2 gak kat ko ok..ko simpan yo...hehehehe

imahhhh aku mmg teringin nak buat murtabak tu...thn lepas aku buat..tpi kulitnya keras...

bak mai lah resepi hang...meh la kongsi2 ngan aku...aku pun nak tibai 10 kpg murtabak gakkk huhuhu
jelesnyerrrr...

syabas....gub job imah

nizza-abira said...

Wah imah!

wa ca ya sama lu....
mampu wat murtabak yg tentunya lagik sedap dari kat PARAM...

imah, nanti ajar ek buat murtabak ni, dari buat kulitnya, tebar hingga lah nak goreng :)

ppb_ppkp said...

akak..bereh..insyallah..imah akan update resepinya n step by stepnya k..imah pon main redah jer akak..