sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Wednesday, September 16, 2009

Juadah Berbuka ramadhan ke 25 - berbuka di rumah MIL lagi-

antara juadah..semalam..25 ramadhan..
Ayam masak merah,,saya masak dari rumah....1 kuali saya masak..sekor ayam
bubur lambuk..saya dapat kat opis..bawa balik umah MIL
Ikan goreng MIL grg
Gulai batanng pisang + daging +tulang n lelemak..sodapppppp
ayam masak merah,.,.ready utk dingap

karipap..saya bawa dari rumah..goreng kat umah MIL


Buah melaka..main gentel2 ngan MIL ptg smlm..hahaha

10 comments:

el said...

wahhhhhhh meriah juga eh akhir2 ramadan ni...
eh aku mmg suke taw gulai btg pisang tu...sedap nak mmposss smpi jilat jemari haaaa.....

KasiH said...

apsal ko tyg itu gulai btg pisang?????huwaaaaa ngs aku tgk...feveret aku tuh...

SyaNa said...

aiyoo aku da ujung2 pose ni malas mau msk
tp masak la jugak..takat sambal telur je la..malas mau tayang
kekee
ayam masak merah tu sungguh la ngancam..feveret aku tu

nome said...

lagi nak dekat raya..lagi meriah lauk imah masak..mmg bernapsu la nengok..

zura@iwan said...

wahh...byk tul hg masak nuh ayam msk merah tu...kalu aku idak la reti msk byk2...hehe

Syaz (MamaFarish) said...

seumur idup saya penah makan gulai batang pisang ni skali je...tu pun kat umah kenduri kt ladang tebu tu...tingin la pulak...

alyyani said...

betulla, di akhir2 ramadhan juadah masih meriah lg. kalau mcm aku ni, da slow sikit. siap sahur pun bole terbabas. hehee..

ppb_ppkp said...

elly,,,aku pon ilang idea..mujur la aku call MIL kata nak balik buka sana...then discuss nak masak ape..so itu la hasilnya,,bahagi2 tugas,.,wakwkakwak
memang sedap giler gulai batang pisang...tapi pisang AWAK jer best MIL aku cakap..selain dari pisang hutan.

ryn...heheheh...sorry weii,... nanti ko datang perlis aku suh MIL aku buat gulai batang pisang utk ko..mai la perlis

syana....tu arrrr...hujung2 ni idea kering..tapi hasil dari discussion dengan MIL..akhirnya byk gak ler lauk..dengan syarat kena call awal2 MIL la..
ayam masak merah tu aku buat lepas balik keje..trus berdesup pi dapoq..sempoi jer.

kak mie...hahahah...xder arr meriah sgt...mknan kampong jer kak mie

zura...kalo balik mkn umah MIL memnag aku akan masak byk dari rumah..sebab ramai...makan bertambah..kang xcukp naya jer..


Syaz..haittt...awat org perlis xpernah mkn??glemer ni gulai batang pisang taw.tapi area kg MIL akak memang feems..nak2 kalo kenduri kendara.

alyyani..xder la meriah snagt..
seadanya...masakan kampong jer allyani..

Bed said...

aduh imah sodap nye lauk2 tu...

Ziela Anwar said...

kak imah, jom la kita change link.. senang nak tau apdet terkini..