sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, September 15, 2009

Juadah berbuka 24 ramadhan

antara juadah berbuka smlm..24 ramadhan..gerai nasi kandar fatimah,kangaq perlis (Tepi KLINIK MENON + PASARAYA ANEKA)
ada lauk pedal goreng (5ketul),fishball 6 ketul, ayam sambal 2 ketul,
kuah campuq,nasi n ayaq

nasi...sodappppp..ratah ajer pon sodappp wehhh

kuah campuqq..wajib banjir ni

ayam masak sambal (amik 2 ketui ja)

fish ball (amik 6 bijik jer)

15 minit sebelum berbuka..sabar menanti la heroku ini

ngapppp...posing jap sblm menu sampai...satay tu beli kat tepi jalan..
beli RM5 hengget...dapat 25 cucuk..sodappp ( 2kupang secucuk)
bissmillahirahmaniraahim...nyum..nyumm..

sodappp Ooo fish ball ni..ni la lauk yg selalu saya n hubby mkn kalo
makan di gerai ni

taraaaaaaaaa..licinnnnnnnnn...xtinggal hapa dah....kalo pinggan tu leh makan..aku ngap skali.

25 comments:

Syaz (MamaFarish) said...

akakkkkkk....nasi menon ni la yg saya dok target balik perlis khamis ni...akak raya mana tahun ni??

ppb_ppkp said...

MAMA FARISHH.....WALAAAAAAA
KALO NAK MKN BAIK DATANG AWAL..
DLM KUL 5PM.. PI BOOKING MEJA N ORDER JUADAH BUKA..KIRA BUAT HIDANG..
THEN PI LA PUSING2 ANEKA KA..THE STORE KA..
COZ LEPAS KUL 6PM..MEJA MEMANG FULL BOOKOED....SODAPPPP OooOO..
AKAK NYER TURN KG THN NI....AKAK RAYA DI KG AKAK DI PAHANG + TAIPING NUN...
BALIK PERLIS RAYA KE 3-4..INSYALLAH.
LAMA KER BALIK PERLIS???PERLIS AREA MANA???

pizet77 said...

bestnya ada lg satay secucuk 2 kupang kat sana...cni 25 sen tp pas minyak nek rega ari tu dah jd 30 sen susah dah nak jumpa 25 sen tu pun...

su su said...

cdappppnyerrr...
kang blik raya jemput beraya ker rumah kak su

Bed said...

ayooooooooooo......terus menyanyi perut aku ni imah ooiiii...

ppb_ppkp said...

aaah..pizet..takat lani perlis satay 2kupang ada algi..tapi tecik jer la...boleh la..tapi sodapppp....pueh hati rm5 hengget mkn 25 cucuk.

kak sue..memang sodappp..mai la perlis....imah blanje naik aknadaq menon nanti ek.
insyallah..rumah kak sue chini brape ek..lupa dah..

bed...ayooomaa..ayoopaa..sama la aku..sambil upload..sambil telan ayaq liuq..ahhahah

alyyani said...

nasi menon? aku ingat mcm pulut je tu...makin hingga menjilat pinggan tu. heheh..

ppb_ppkp said...

alyyani..yang aku kata nasi kandaq menon tu..sebab dia dok tepi2 kaki lima klinik menon...
nama gerai ni..gerai nasik kandaq fatimah..heheh
sodapppp..dia nasi kuning...

zura@iwan said...

wei hg minat nasi kandar ka...hehehe...aku kureng la..

psttt; imah, aku mn ada pakai dslr lg la...hg silap org kut...gmbr2 kt blog aku mn cantik...kahhh

SyaNa said...

adoii sedapnye
lama tak mkn kt mamak..aku suke amik kobis goreng + ayam goreng + kuah banjir
mmg nallaaaaa

ppb_ppkp said...

wei..aku xminat sgt dulu2..sangat anti dengan mamak2 ni..hahahah..skali aku dah kena..fuhhhh..layanzzz kooo...hari2 teringat wa cakap lu..ihihihi.
psttt..lelelelel.aku taw hang pakai..wei..share la..brape beli???aku nak beli ni..nikon ok???yg paling murah brape?

Syana weiii...memang sodap ko.. xhengat....ko datang arr perlis.. memang sodap giler..dah la murah..
aku plak kalo mkn nasi kandaq..nak2 nasi kandaq fatimah ni (gerai) n restoren subaidah nasi kandaq kat sd dua..mesti amik perut lembu..or telurq sotong..or puyuh goreng..or bendi..sodappp Ooooo
aku pon suker kuah banjirrr wooo.. sama la plak taste kita..

KasiH said...

satay harusssssss ada kan...hahahaha...

zura@iwan said...

ooo...hg dh minat la ngan mamak ye...kahhh...

pstt~ ishh hg ni x kan aku nk tipu kut mmg aku x pakai dslr la...x baik tau tipu2...
tp kalu hg nk beli hg beli nikon la, aku mmg minat nikon. murah tu hg tgk la nk model mn...kekeke..

ppb_ppkp said...

ryn...taw xpe.hahahah..wajibbbb.
ko suka satay gak ker???ehhehe


zura@iwan said...
kahhhh....btui....xtipu..aku pon heran..dulu pandang pon aku xmaw kedai nasi kadnaq.
weiii..tapi gambar2 hang shantekk wooooo..cakap arr bebetui..xbaik taw bulan pose tipu aku..hahaha

Syaz (MamaFarish) said...

akak yg petua ikan keli tu kan maknanye ikan tu xyh lumuq dgn garam + kunyit la kan...just lumuq dgn planta or butter then goreng dgn minyak panas kan?

umah saya perlis tang taman jali nuh..ala..dekat dgn taman kemajuan...dekat dgn guaq syed alwi tu...saya raya ke 2 malam dh balik kl dh..:(

ppb_ppkp said...

syaz...kena lumur gak dengan kunyi skit n agram..cuma butter or planta tu tambahan nak bagi sedap n wangi..lagi sedap..syaz amik tepung jagung sesudu gaul gak..lagi rapuh...mcm mkn ikan keli kat restoren pokok sawa..mata ayaq tu..penah pi kan???oic... kat situ..rajin gak ke situ beli cd..hehehehe
alaa...xdan jumpak..akak khamis keje pagi..then ptg balik berbuka rumah MIL..then pagi jumaat lepas subuh gerak..

zura@iwan said...

wei....betui la seyes aku x tipu ...mmg x pakai lg dslr la...

ppb_ppkp said...

wei....huwaaaa.aku taw hang pakai..huwaaa.habis hang pakai ape???

zura@iwan said...

wei...mmg x pakai la dslr...nnti kalu aku pakai aku gtau na...
la ni aku pakai camera digital brand panasonic MUMIX je..

zura@iwan said...

eh silap bln mumix...LUMIX

ppb_ppkp said...

oic..tapi seyes..memang cun2 la pic hang snap..aku inagt dslr..
aku pon xbeli laie..pakai ler olympus cinonet ni.sampai pencen..kahhhhhhh..tapi seyes..aku dapat taw hang memang pakai.kahhhhhhhhhh..ada la angin bertiup

zura@iwan said...

kekeke...aku ada edit2 skit tu picca la...aku pun x tau bila nk pakai dslr ...kalu ada rezeki bleh smbr kan...
hmmm sapa p citer lak nih??? zura len kut...

ppb_ppkp said...

kekekek..xbetui la angin ni..hahha..aku agak hang pakai DSLR..fuyoo..memang cung giler seh gamabr2 hang edit..guna prog ape????

Syaz (MamaFarish) said...

owh ok...insyallah pas ni cuba...

keli pokok sawa tu mmg feveret la kak!! xsabar nak balik perlis...

nome said...

sedap tuh...tp bosar giler fishball dia ek...puas hati...mkn sampai licin ooo...