sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, November 16, 2009

Kelmarin Yang Hangat- OUTdoor photoshoot

Assalamualaikum wbt...morning....ni ceriter kelmarian a.k.a ahad yang hangat....(pstt..pagi tu bekpes yang dingin.layanz nasi minyak sambal sotong..sodapp.oOooo) lepas2 breakfast ngan hubby..sekali ngan lunch ler meal pagi kelmarin...sambil saya dok bertenet..hubby dok layan tv... sambil saya dok kemas sana sini...dalam kepala ni mcm2 planing nak buat..maklum laa.. dah lama x sama2 cuti..asyik keje..keje...kebetulan sama2 dah ada dirumah... planing kunun2nya nak pi jitra layan movie 2012..tapi...hubby cakap..aallaaa..xyah laaa....xbest la jalan xdak $$$$$ hiihihih..maklum laa..orang gomen terutama saya ni..$$$ dah kering kontang..ahakzzz.. lambatnya 25 hb..huuhuhuhuhu...makan rotiii ooooooo....then lepas solat zohor..sesambil lepak2..hubby dok bagi cadangan...JOM.....kita pi outdoor...byk tempat kat perlis ni yang menarik taw....saya pon....berdesuppp ajerr la bersiap ala kadar sebab japg kan nak jadi model..hikk.hikk.....


destinasi pertama kami...Tasoh LAke Resort...snap sana..shoot sini...memang syokkk OOOOO..sambil tgk pemandangan ciptaan Allah..sambil snap sana sini.....sambil pose jadi model..ihihihihih....
Modell..tak hengatttt...sila jangan muntah occay
seronokkk sgt datang sini..sesambil hirup udara segar..sambil pose2.... syok gak jadi model ni..kekekekekkekek
Chalet dia....amat shantekk..ada cannn ajak hubby stay sini 1 nite
belakang bukit tu..adalah thailand.. (satun) sebelah wang kelian

timah tasoh..Empangan ni..(kawasan tadahan)


Destinasi ke 2... Ladang anggur sungai batu pahat..ya allah...sukerrr taw..buah anggur hitam n ungu meranum...sayangnya xdak pegawai hari tu..so telan ayaq liuq dari luar ajer laaaaa... maybe cuti sekolah ni orang luar boleh masuk kot ladang ni..sebab dah musim annggur skrg..thn lepas time2 mcm ni la...


Destinasi ke 3..area belakang bukit jalan raja muda..taman ular...padang golf area2 kurung batang n sungai batu pahat....so nice kawasan tu disitu xtercemar apa pon laie.....adoiii..apsal la aku xpenah pusing2 jalan ni..dah 4 thn dok perlis..uhuhuh..xpe..dah taw ni pasni leh pi laie... sonoknyaa.....

Buah asam jawa...meranum atas pokok.....masa snap ni dalam kete..
buah ape ntah ni..tapi suka la tgk buah ni..xleh makan rasanya....
Zoom dekat...

taraaaaaaaaaaa
snap dari dlm kete..gerak perlahan....luas pemandangan..hijau sungguh..bendang area kurung batang n kg nesam..



Destinasi ke 4,kat jambatan gantung di pengkalan asam...lagi syok sini..tgk air sungai perlis melimpah ke darat...ayooooo..nak banjir lagi ka kangaq ni?????mintak dijauhkan... sesambil dalam kete sblm sampai..byk kawasan2 yang telah dinaiki ayaq..kesian depa....nak2 orang2 kg area ABI batas paip n padang melangit n sekitarnya.siap naik sampan nak masuk ke rumah..sebab rumah dah mcm pulau......

view....hubby snap dari depan...kat taman permainan kanak2 di pengkalan assam.

syyyhh..diam2 taw..saya bukan main pon permainan ni..cuma posee ja..
amaturrr kononnyasebab hubby xmaw amik gambar dia..dia jadi photog ja..so saya suruh dia amik gambar bayang2 jer laaa..
taraaaaaaaaaaa..takut wei jambatan gantung ni

layanzzzzzzz ajer lerrr budak besoorrr ni


Destinasi ke 5...plan nak ke gua chederawasih...tapi kusangkakan langit cerah..rupanya awan hitam menyelubungi...hujan.......pastu hubby ckp langit kat kg nampak cerah..jom kita balik tgk apa progress rumah.saya pon.....ikut ajer la.....bila dah sampai sana..dalam 15 minit jer dari bandar kangar....terus saya ke belakang rumah..sebab memang dlm kepala ni nak cabut ubi kayu....wahhhhhh...seriuss.memang byk ubi...baru 4 bulan tanam....bleh la bawak balik padang besar...main goreng2 ke..buah bingka ka....pas dah cabut n siram rumput n pokok2 kat sekeliling rumah..terus ajak hubby pi amik gambar kat bendang n sawah padi........layanzzzkan ajer.......

lepasss dah cabut ubi n melawat kawasan..terus ajak hubby pi amik gambar kat bendang...... so nantikan aksi2 di sawah padi (BENDANG)..........to be continueeeee..

13 comments:

AieZa said...

mane gambar air terjun nye??? emmm ladang anggur tu mcm menarikk jerr.. isk2.. manis x anggur nye?

cik mas said...

imah nmpk macam makin kurus jer.. ke kamera trick :D

ppb_ppkp said...

kak aieza..mana ada aair terjun.. perelih ni mana ada ayaq terejun kak aieza..
ladang anngur memang syok..masa imah pi smlm..tgk dari luar jer... maybe cuti sekolah ni depa bukak bagi org ramai masuk melawat..anggur yg meranum tu.. mai la jalan ke perlis... mcm2 adooooo....

cik mas..seyess/????really??? ehheeh.cik mas orang yg ke 100 kata imah kuruss..walaaaa...... hehehe...sebenarnya lepas imah kuar wad 1 bulan lepas..lepas OD tu.. memang imah kurang nafsu makan nasi la cikmas...... skrg ja nak mkn smula..akakkakaka

zura@iwan said...

bagus2...outdoor shooting ada camera cggih kena la bposing bagai..hikss

ppb_ppkp said...

zura..kebetulan smlm dua2 cotii..layanzzzzz ajer..ahhahah

Zura Hasan said...

imah..umah baru mung kat mana?arau ka?

ish..ish..ish..terok no bah thn ni..sampai kangaq pun leh naik ayaq...alhamdulillah umah mak zura x bah...

ppb_ppkp said...

zura..rumah kat mata ayer..
aaah...bah gak thn ni..kesiann...air ampang penuhh

Diarihatiku1976 said...

aaaikk.. nampak kurus plak ni... adohaiii.. apa petua ni...

ppb_ppkp said...

kak nizza...orang ke 101 kata imah kuruss..amin..
kurus ke???apsal imah xrasa kurus pon..heheheh...sbnrnya...rahsianya adalah...jeng..jeng...kan pas OD hari tu..imah xlalu makan nasi la akak...

aie.ezza's family said...

salam kenal..to 'imah' yg empunya blog
..saya pnah ke timah tasoh tu..mlawat sepupu PLKN kat situ..ontway balik GPS bawak ikut jalan shortcut...tak ingat nama jalan tu, jalan Pauh kot klau tak salah...tapi canteeekkk sangat..jalan tu teduh dek kerana pokok yg bsambung jd gerbang spanjang jalan tu..penah amek gambar kat situ tak..tunjuk la kat sini..dah rindu sangat nak lalu jalan tu lagi..

ppb_ppkp said...

salam kenai jugak too ezza tuan punya blog ini..hiihihi..
sebenarnya jalan yang ada pokok2 bersambung2 mcm pintu gerbang tu banyak kat perlis ni..salah satunya jalan yg ezza habaq tu la.. jalan pauh...jalan kok kelang, jalan pi gua kelam..jalan abi..dan macam2 jalan lagi.. area mana ezza lalu eh??? kalo jalan pauh tu..dekat sgt ler dgn rumah imah..nanti imahamik pic kat situ khas untuk tatapan ezza..
dok mana????
salam perkenalan dari imah perlis

November 17, 2009 10:27 PM

ppb_ppkp said...
This comment has been removed by the author.
aie.ezza's family said...

hi imah..
nasib dpt jmpa balik blog ni..pastu cepat2 jd follower..senang sket nak nengok pic kat blog imah ni..saya kat shah alam sekarang...klau balik kg kat Jitra selalu la p dok mrewang kot perlis tuu..klau tak ke kuala perlis..sampai plak padang besar ka...