sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, December 1, 2009

UPDATE

Salam semua...dikala ini..saya baru balik dari klinik.. sebab malam tadi dirujuk ke Emergency hospital kangar kerana sesak nafas..siap kena pakai oksigen bagai... then pagi tadi ke klinik amik ujian darah n buat upt.
Update pasai MIL..alhamdulillah dah keluar ICU..tapi masih ditahan diwad acute medical.. sebab masih dibawah pengawasan doktor..memandangkan keadaan MIL belum stabil..
dan agak memeranjatkan...hari ni MIL akan jalani pembedahan di kaki kanannya.. sebab buat Ultra sound smlm..mengatakan ada nanah yang sedang membengkak didalam... so operation tu dibuat hari ni...doa2 semoga smuanya ok.
Berbalik kepada cerita saya...Kenapa saya malam tadi??????lepas balik keje...saya terus collapss...hubby urut2 pon xjalan...terus pi klinik..mujur klinik kat depan rumah ni jer...
lepas Pen Peg Perubatan buat checking..dia terus masukkan oksigen...tapi masih x ok..
jantung begitu laju.,..darah kejap naik..kejap turun... pastu muntah..muntah..dan terus muntah..
dan..pada pukul 11.32 malam..ambulan dipanggil utk hantar saya ke Kecemasan. tetapi...... ambulan dalam perjalanan ke hospital jugak..bawa pesakit yg lebih kritikal..
apa lagi....lepas dapat Ref Letter....hubby pecut...................20 minit dah sampai..memang laju sgt dia bawa...skali ngan double signal..
sampai sana..check bagai......adussssssssssssssssssssssss...ada ka patut charge kata imah kena gastrik...heran2....pastu balik kul 2am..memang xleh nak tidoq nyenyak..
pagi ni call MA yg check mlm tadi...dia suh datang klinik amik darah n buat upt...
upt negatif...self upt mula2 negatif...pastu naik lagi 1 line yang agak memblurkan imah dari dulu lagi....
ujian darah ok..alhamdulillah..risau gak..takut jangkitan kuman..sebab imah kan baru lepas buat operation.
pastu tunjuk upt yg buat sdri kat rumah...doktor kata kemungkinan imah pegnen...then dia suruh ke O & G segera...so petang ni...imah akan ke O & G hospital kangar....

16 comments:

zura@iwan said...

MOGA2 MIL HG SLMT SEMUANYA..

INSYALLAH IMAH DPT GUD NEWS NIH...TANDA2 DH TUH...

ppb_ppkp said...

insyallah zura... doakan aku..

AieZa said...

moga2 btul la ko prgnt imah.. aminn..

MaMa aYiN_FaSHa said...

hope betul2 peknen..tumpang happy..cepat khabarkan yer..hiks..

Ryn said...

sesak napas baca entry nih...

hopefully ape yg dinanti berlaku...amin..

take carE!!

ppb_ppkp said...

kak aieza..tu lah harapan imah sejak mula2 kawen..usaha tetap usaha..
ptg ni baru leh confirmaation... sebab upt memang selalu buat imah blur..
tq kak aieza..

ida...tq so much..insyallah....
segala2 imah serahkan padaNYA>

ppb_ppkp said...

ryn...ko pon nak jadi sesak nafas mcm imah gak ka...kang masuk oksigen..terlebih sudah...]insyalllah...
ptg ni baru leh taw mcm mana..
ada alhamdulillah..
kalo bukan rezki lagi.. cuba lagi..chayiokkkkkkkk

Zura Hasan said...

imah..moga2 MIL kembali sihat...

ehem..ehem..nk dengaq berita gumbira dh nie...nnt jgn lupa habaq kat kami semua no....eiiii..best..best...

nome said...

semoga ada keajaiban disebalik kepengsanan imah tuh..amin! semoga apa yg diimpikan akan tercapai

cik mas said...

semoga imah tanah menghadapi dugaan kay..

ai said...

MINTAK2 LA SUME OK & SELAMAT. HARAP2 KAU BUNTING...(^_^).

alyyani said...

imah, baru baca ni. MIL imah da ok? imah lak kenapa? kalau betul pregnant, alhamdulillah.... penantian berbaloi baloi. kami tunggu update dari imah :D

miemiey said...

sabar yee
anggap ini dugaan dari ALLAH
mgkin ada hikmat sebaliknya
mana laa tau kot2 imah nk dapat org baru nnti...
moga2 mil dan imah cepat sembuh yee...insyallah mil selamat dari operation tu..

Syaz (MamaFarish) said...

harap2 ia adalah berita baik...jika tidak..kak imah cuba lagi!!..:D

Jiey^Mien said...

imahhhh!!!
bestnya!!!
congrats!!!
take care tauuuu!!
am so happy for you!!!
=)

eikasyaza said...

kak imah... tahniah..insyaAllah ade tu..bestnye... jg dr elok2...