sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Tuesday, July 20, 2010

ViTaMin + SusU rakaN baiKku.

Susu Anmum.....paksa la jugak tekak ni telan..
semua vitamin yang wajib diambil sepanjang kehamilan saya ni
Folic Acid.....mcm Biasa la..dari Dulu dah kena amik..sblm pregnant
Duphaston..Mula2 kena amik 2bj..then tambah jadi 3 bj.. mula2 sampai 12week.. then kena continue sampai 20week... byk sgt stock kat rumah ni..Mujur la Free...kalo kena beli n bayar... sekotak RM60 hengget...adusss..terima kasih GH Kangar

Yang ni kena beli sendiri.sebab vitamin yg dibekalkan Oleh Klinik Kerajaan..perot saya xdapat terima..mengalami kesembelitan yang melampau. (eh ada ke ayat mcm ni)hahaha.. layanzzkan aja la... IBERET ni semua dah ada dlm 1 Tablet..alhamdulillah.. sekotak ada 30 biji..tahan la 1 bulan sekotak tu..kena tambah lagi..sampai la deliver..


Assalamualaikum wbt... Pejam celik...dah pertengahan Julai 2010 dah.sekejap sungguh masa berlalu lani..iskh2...saya pon asyik2 kena MC..n bed rest sampai doktor kata Ok. skrg ni bersiaran dirumah..dah 1 mgu terperap jer kat rumah..rabu Ni last MC..harap2 dah boleh bertugas semula. Bila MC ni.nak buat apa pon xleh..asyik2 kena BED REST..mkn ubat..mkn vitamin..mmg btl2 REHAT.rasa mcm tak percaya pulak...dapor dah lama xberasap.... Ya ALLAH yang permudahkanlah perjalanan sepanjang kehamilan ini..amin.

7 comments:

Rizziela said...

Tak per Imah, yg penting bb sihat kat dlm tu

ieda said...

imah...dah makan iberet takyah la makan folic acid tu.kan dlm iberet dah ada.

miemiey said...

salam imah..ingt lagi tak kat miemiey..dah lama sgt miemiey tak singgah sini...sorry sgt2 yee...

imah terkejut akhirnya imag mengandung..kongsi skit apa yg imah amal ye smpai akhirnya tercapai gak impian imah...tahniah imah yee..

miemiey pun nak sgt bb ni tapi lom ada rezeki...huhuhu...nak tambah lagik yg ke 3..;(tapi dah lama tak boleh..

ppb_ppkp said...

kak ziela..tu la..semoga dipermudahkan perjalanan ini..amin


kak ieda..owh ya ka..tq kak ieda atas info tu..

mimiey..salam..off course la ingat.
pjg citernya mimiey..ada dah imah story kena selak2..nanti imah tgk ek.xpa mimiey dah ada 2 kan.

nur.. said...

imah wanie dah tukar blog...selmat berkunjung yer...

NsAsFz:-)/o/o/o/ said...

imahhhh...rest btoi2 tauuu...insyaallah bb sihat.. dugaan yg terindah

A.I said...

Aku pon masa buntingkan anak ke 3 kene makan duphaston tu. Memula aku beli kt klinik Gynae. Last2 aku mintak refer ke selayang, dpt free je..ngeeeee :)