sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, August 9, 2010

MiNggu PenyuSuan SusU IBU

Sebelum bermula..PosiNg skittttt
Panel Forum..Doktor2 dari Hospital Tunku Fauziah Kangar PerlisBergaya kunun2nya dgn souvenior yg dapat..NEW MOM BEG from johnsons
DeNgan salah seorang Staff kumpulan Sokongan Susu Ibu.kawan saya dari Klinik Sanglang
JM NORIZAN Souvenior yg dapat semasa pendaftaran..NEW MOM BEG..kat dlm tu ada pamper for newborn, barang2 mandian baby dan bedak serta losyen from Johnsons baby.
Assalamualaikum wbt...Bersiaran dirumah....holaaaweiiiiiiiiiiiiii..MC masih disambung. sabar..sabar....rest..rest..ikut nasihat doktor ye IMAH oiiiiiiiiiiii...
Nak citer aktiviti sabtu baru2 ni..7 Ogos 2010.. sebab dok terperap jer kat rumah..Mujur la ada 1 aktiviti anjuran Jabatan Kesihatan Negeri Perlis.. MINGGU PENYUSUAN SUSU IBU.
Bertepatan dengan keadaan lagi 5 bulan akan datang ni JANUARI 2011...amat sesuai la ajak En Rizal tu pi join skali....besttt..majlis start 8am....awal2 pagi dah menapak ke padang ni..
Masa sessi pendaftaran..punya la malu PAPA si kecik dlm womb ni..malu katanya..sebab xdak kaum2 bapa pon yg daftar..skali staff tu kata....mmg dialu2kan..so hilang trus maluuu..ahhah..
dapat la 2 beg....
then terus ke bahagian pertandingan bayi sihat..syiok tgk baby bawah 12 bulan ni beraksi..
then terus ke ceramah Pap Smear....dgr kejap je...teruss ke khemah tgk ada pertandingan PUISI penyusuan susu ibu..budak2 sekolah dok bertanding..lepas tu start la FORUM tentang PEnyusuan susu ibu ni..banyak info yang berguna buat saya dan suami.. syukur..daripada zero knowledge....dengan adanya program sebegini memberikan byk ilmu baru yg sebelum ni mmg xdak langsung... majlis berakhir pada 1 tengahari dgn ditutup oleh Pn pengarah kesihatan perlis..kesimpulannya..program pada hari sabtu lepas..amatlah memberi 1 ilmu dan memberikan saya smgt..agar dapat menyusukan anak yg bakal lahir ni fully Bf sehingga 6 bulan dan berterusan sehingga 2 tahun..mudah2an..insyallah..lepas2 ni kena pi jumpa kumpulan sokongan la..
bak kata suami saya..yang penting niat dari awal..insyallah..mudah2an dipermudahkan olehNYA.

3 comments:

Mama Herda said...

waaaa caiyok imah!!!! mari kita tanamkan azam..aku pn nk BF full baby 3rd ni...Amin..

f a i z a h 's said...

alamak...xhabaq pn ada kt perlis minggu penyusuan ibu... waaaaaaaaaaaaaa... sdehnya...nk join!!

armouris said...

info tentang penyusuan bayi di SIHAT SELALU - Masalah Penyusuan Bayi