sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Sunday, May 24, 2009

Saturday Yg Amat PADAT


kipas Kayu.


Kipas daun...chantekkkkk bangat.,.....teringin woooo..tapi lari budget)

Lampu orang kayoo-kayoo...saya xbeli pon.sajer snap gamborr. (tak padan ngan rumah kalo beli)


Antara pilihan lampu pagar dan lampu tiang. (mcm2 harga RM..RM adoooo)


Down light yang terlalu banyak pilihan..rambang mata....

antara yang dah dibeli..


Kedai lampu yang kaya raya hari ni.ramai giler org kat kedai ni


Lampu tiang Porch (amik 3 biji)


lampu Pagar (amik 4)


lampu Bilik Air & toilet


Salam semua...yuhuuuuuuuuuuuu...hari ni baru sempat story..hari ni curi2 masa jap. saya bertugas hari ni.so curik2 masa jap..
Nak story Pasaii Sabtu...Kebetulan saya dah Hubby cuti,so memang dah planing byk benda nak buat.benda pertama..nak pi repair kete.Meter Minyak Ngan Milage dah Rosak,Nak pi Routate tayar n alingment tayar. Kiranya amik masa 2 jam gak buat smua benda ni.


Then terus ke Stadium Utama Kangar nak jenguk2 KARNIVAL KESIHATAN PERLIS.Memandangkan saya tidak terlibat jadi saya hanya menjadi pelawat.ehhehe..selalunya tiap2 thn saya dan hubby tertlibat,tahun ni xnaik nama.Myabe sebab WABAK INFLUNEZA A H1N1 yg melanda skrg ni kot.Kami kan kena bertugas di pintu2 masuk darat di perlis ni.Lega.....hanya jadi pengunjung.
Karnival kali ni tak semeriah 2-3 thn lepas.maybe sebab kegawatan ekonomi (budget kurang)hehehehe,...dan keadaan skrg ni kecoh pasai WABAK.yang adoooo..ihihihih


Then..pusing sana..pusing sini..amik gambar sebarang dua,dapat cenderahati dan pamplet..terus ke Alor star. (teringin noooo nak makan MC D..huhuhuuh.(kejap jer boikot.)konon2nya nak mkn yg MC VALUE LUNCH RM5.95.Penipu tolll ler mcD..kata je Rm5.95..walhal..masa membayar..satu set dekat Rm10 hengget gak.

Lepas tu,singgah Solat sat..then terus Ke Jitra.Hajat memang nak cari lampu dan kipas rumah We all yang masih terbengkalai tu.memandangkan lani ada la skit2 duit yang adoooo...pi ler beli.Beli kat ACTIFIRST LAMP di KELUBI,JITRA. ok lerr rege nya.... We all amik downlinght, bilik air,Kipas Lampu dan lampu pagar. Selesai satu hal.dah siap mintak kurang n pujuk memujuk tokei kedai tu. maka..selesai sudah..penuh gak bonet n seat belakang WIRA kami.
hampi 3 Jam gak ler kami dok melilau dalam kedai ni.Maklum ler...bykkkk sgt pilihan..pening...pening....adoiii...nape ler byk sgt patern2 baru lani,..
Nak bagi sama konsep la..itu la..ini la...cerewetnyaaaaa SAYA.xmau lari dari konsep kununnya.....saya decide nak buat konsep MODE KOMTEMPORARY.tapi jadi ke???uhuhuhhu..RM..RM...kena tebal.....fuh...lagi sakan ler kena pulun OT..hahahahhaa......lepas tu...tekak dahaga sgt...pi soruu LAICIKANG di Pekan JITRA laks..murah je..semangkuk Rm1 hengget..

Then terus ke kedai jual pasir n siling...Order pasir (memandangkan tukang rumah nak setelkan proses terakhir rumah kami.Dia nak buat Kaki lima longkang.lepas dah order siling,kayu n pasir..terus gerak ke rumah MIL. dan jenguk sat rumah kami yang dah lama tak dijenguk. Lani ada org datang WIRERING di rumah.berdebu2...huhuhuuh.....lepas tu rasa nak pi amik suasana HIJAU..terus ajak hubby pi bendang...syok je.skrg ni Pokok PADI tengah menghijau..Sebelum balik..MIL ada bekalkan JERUK MAMAM...sedapppppp.....layan pic yang sempat saya snap..

Then....sblm maghrib...Kami balik ke Padang Besar...dekat 10 TRIP mengangkut Segala mcm mak NENEK lampu dan kipas naik tingkat 4.(sajer xsimpan di umah yg terbengkalai tu) takut la gak...kang NAYA jer...Pastu....setel smua..kuar pi makan.....(pssstt..xlarat tol nak jenguk dapor..) hehehehe..layanzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

6 comments:

zue_annie said...

wah imah...berjalan sungguh ya...memang syok kalu masuk kedai lampu2 ni..rambang mata hehehe...
oh ya x dr ke MC D lunch tu?imah p kul brapa?

alyyani said...

besnye ade umah sendiri.. semangat nak menghias umah kan? bila la den nak ade umah sendiri ni.. :)

~Eila @ Along~ said...

wah..imah..pe tak rembat kipas tuuu..cun woo..umah eila ade kipas kayu tu bentuk daun..hehe

ppb_ppkp said...

re: zue..imha pi mc d kul 1.30pm.
tu la...rasa mcm tipu je MC d ni.
zue..aah..seronok ler masuk kedai lampu..tapi tu la...RM kena ada..kena kumnpul byk lagi ni...cantik2 taw

allyani..memang semangat nak menghias..tu la..RM kena ada dulu.. huhuhuhu...imah ni dah habis modal dah.

eila:imah memang teringin..tapi mahal sgt..huwa..lgpon xpadan ngan umah ler amik yang mahal2..hehehe

Sherbet Berry said...

hi Imah..bestnyer carik2 lampu =)
dah dapat CF yeh?
Kitchen Cabinet nak wat concept cane? =)

ppb_ppkp said...

hai nani..aah..best carik lampu..tapi cari yg murah2 jer..ehheh
rumah imah xdak keluar CF la nani..rumah kampong je imah buat...
buat ikut dan je.