sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Sunday, June 14, 2009

PART 6-Jenjalan Pasar Malam Bukit Jana


Penuh tangan daaaa


saya with my sis yg sulung (kak nim + anak2nya) dan ummiku terchenta,..hubby tukar amik gambar je...


tebarrr bang..tebar....seronok tgk sepupu ku meniaga..org keliling tgu giliran

cara dia buat murtabak ni lain dari lain..rasanya pon sodapp..xleh lawan murtabak mamak..
sepupu saya ni meniaga area taiping..pasar2 malam di taiping,padang rengas dan semanggol
Isnin: pasar Malam padang Rengas,selasa: pasar malam bukit Jana,rabu off: khamis pasr malam semanggol, Jumaat: pasar malam taman bukit kaya taiping,sabtu off,ahad off
nyumm..nyum...makan panas2 dengan bawang jerukkkk..perghhhhhhhhh...sodap
tebarrrrrrrrrrrrrr
Posing sat kat belakang cheff fadill
Aktiviti PADAT..memang syiok...jom jenjalan PASAR MALAM.kebetulan dah lama x makan murtabak MY COUSIN jual..dulu2 masa saya Sekolah menengah rajin tolong sepupu saya ni meniaga...masa bulan ramadhan.Dulu harganya sekeping RM1.50 kupng je..lani dan RM2.50.. yelaaa..barang mentah smua dah naik..kos dah tinggi..nak tak nak..harga kena naik...sedapppppppppppp sgt murtabak sepupu saya ni..layanzzzzzzzzzzzzzzzzz

@kali ni bawa kakak saya yang sulung yang dok di kamunting..kebetulan nak hantar dia balik umah dia.sebab hubby dia keje..Ummi pon ikut..anak2 kakakku yang sulung pon ada skali.

10 comments:

alyyani said...

glamour abang murtabak itu.. tp tebal betul murtabak dia. mesti sedap nih!

ppb_ppkp said...

allyyani...tu sepupu aku..hehehe.
memang sodap murtabak dia..aku kalo balik taiping..pi cari murtabak dia ni..kurang2 2 kpg aku tibai 1....hari ni beli 10 kpg..wallllaa...rege adik beradik je..hiiihih...

zue_annie said...

wah sedapnya .... sedap tau kalu buat inti masak dulu then balut lak mcm spupu imah buat ni...sbb kalu yg buat x msk inti lu x best

ppb_ppkp said...

zue: memang shodapppp..imah memang xsah kalo xhabiskan 2 keping..dah la teballl...nanti dtg taiping singgah ler beli...

Jiey Mien said...

banyak part betul jenjalan carik mkn nih.. =)

imah bleh apply ganti maria tunku sabri nih

ppb_ppkp said...

jiey...tu arrr pasai...cuti sekali sekala..ehhehe.pulun habiss..eheheh

~zuraiwan~ said...

mertabak sedapnye..

strawberi @ mamadira said...

imah memborong di pasar malam x hengat ye...

agak2 berapa pendapatan harian sepupu ko tu dah berbaris org tu..
kayo..kayo..pakcik kayo

ppb_ppkp said...

zura..memang sodapp murtabak ni..
aku xleh kalo xmkn murtabak ni kalo balik taiping..tiap2 hari pon xpe.

mamadira: heheh....tu arr pasai..x hengatt....
erm..dulu2 rm1.50 sekeping..dalam 400 keping dia leh buat,..
lani dah rm2.50...hang kali la..hehehehe..kayo..kayo..tapi penat la skit..aku dulu tukang bungkus pon letih..

watie said...

uiyooo..oliday sakan ko ye dik.. hehehe.. ada ole2 tuk akak x?