sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, August 31, 2009

Juadah Berbuka ramadhan ke 9 - AHAD


Makan untuk 3 orang...saya..hubby..and adik saya yang bercuti dari Politeknik perlis


Satay ayam dan daging (PARAM)


Sotong Bakar berempah (handy made) perap dari pagi ..perap sekali ngan ayam tu..tapi ayam x bakar lagi..dok cadang hari ni (isnin) nak bakar


roti john (rm 2.50)


Telur dadar


Tomyam ayam + sayuq (cendawan,badek jagung,carrot and bunga kobis) main campak2 jer


sotong dibakar atas kuali je..


Main redah jer..sebab balik pon dah lewat...main campak2 mana yg sempat..mujur la sotong ni dah perap lama..so masa memasak tu singkat la..

Assalamualaikum wbt semua....ni citer semalam..berdesup....gedebuk..gedebak....kat dapur... dalam masa 30 min siap semuanya....mujur la nasi dah masak awal lagi...campak2 buat tomyam..telur dadar n bakar sotong yang dah ready diperap awal2 pagi...layanzzzzzzzzz

5 comments:

~sall said...

pehh...masak 3ominit tu...hebat3. sotong tu nampak sedap la...

ppb_ppkp said...

sall..bila semua bahan dah ready dari pagi..balik rehat ptg...terus campak...sotong tu dia ada rasa rempah2 skit...memang sodap.. 1st time gak buat ni...ada 3 ekor jer..balance yang mgu pass.

zue_annie said...

peh imah tabik la ko

sedap2 semua ni

alyyani said...

30 minit? bole masuk iron chef ni imah. heheh... ingat arini pun nak masak tomyam sebab main campak2 je. senang. heheh..

ppb_ppkp said...

zue..kahhhhkah....mana ko taw sedap..gambar xmenceritakan segalanya..ihihihih...xdak la sedap sgt...

allyani: memang mudah tomyham ni..ko campak..pehtu biar didih..siap/.