sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Thursday, September 10, 2009

Juadah Berbuka ramadhan ke 19


air lychee

siakap 3 rasa

baby kailan + perot lembu muda..

Gulai ayam (buat 5 ketul jer)
Roti John (beli jer,..RM2.50)

Satay PAkman PARAM padang besaq (rm4.00) 10cucuk jer

Udang Goreng tepung cicah sos cili thai (buat sendiri 10 ekor jer)

Assalamualaikum wbt semua...selamat menjalani ibadat puasa pada hari yang ke 20...pejam celik..dah 20 hari nrupanya...lagi 10 hari ajer lagi nak berpuasa..then kita akan sambut hari raya.. mcm u all gak...saya kadang2 dah kering idea nak masak ape utk berbuka sekaligus untuk bersahur.kelmarin ramadhan 19,saya dah prepare bahan2 nak masak dari pagi lagi..memandangkan saya bekerja shift ptg.so masa rehat jam 6.30pm tu..berdesup jer masuk dapor..mujur la rumah ngan opis xsampai pon 1km..alhamdulilah...ketung..ketang.....maka sblm hubby sampai rumah..dah ready semua atas meja.layanzzzzzzzzzzzzzzzzzz...lepas berbuka n solat maghrib..terus ke opis semula......

15 comments:

KasiH said...

saper suka satay tu? pasan gak selalu satay tu interprem...hehehehe...

ppb_ppkp said...

kekekeke...ryn..aku laki bini suka satay...memang sodappp...wampai sanggup buat sdri tu kadang2..huuhuhu...
bukan ape..bulan2 posa ni..kueh mueh memang xlaku la kat umah aku..sampai ke sahur arr xberusik wpon beli rm1... alamatnya...satay tetap jadi pilihan..ahhahah..
korang ni perasan jer ek..malu den taw

alyyani said...

amboi, best betul umah dgn opis 1 km je. nak2 merempit, tu yg smpt masak meriah2 fitu...

zura@iwan said...

wahh...mmg meriah la mskan hg imah...satay ttp ado nuh...

el said...

perut lembu muda...
sian muda2 dah kena korban kahhhhh
sakan korg mkn

tu la aku x leh tgk lah sambal2 gak
tambah2 sambal ko yg merak gilakkk tu
hehehehehe

miemiey said...

wah sempat plak masak yee..byk lak tuu..lauk pauknya..puashati laa mkn cam gini....erm..cedap tul tgk 3 rasa tu...berselera pic nyaa...

ppb_ppkp said...

allyani..aah..aku dok kuarters jer. (xsampai 1km la..tu sebab aku merempit dgn motor..lagi 2 mimit nak masuk pon dan lagi ..hehehe.. tapi padang besar ni biasa la... xmeriah mana pon..pekan kecik jer..
aku dah setel bahan2 nak masak sblm pi keje (kalo keje ptg) ptg balik rest aku ketung..ketang kat dapur ler...

zura...aku masak balik rehat..mujur semua dah ready..balik campak ajer...(bawang2pon aku dah ready)

el...sodappp koo perot lembu muda.. xpayah masak lama..
then goreng kunyit ngan baby kailan...sakann wooooo
sambal tu??tu bukan sambal..tu 3 rasa...cabai kering blender xpayah buh bykk.buh 2 sudu kecik jer..then + sos cili n tomato n osyter.

mimiey..mana byk pon..masak ikan 3 rasa,baby kailan n gulai ayam (tupon balance ayam ada 5 ketul dlm freeze..perabih stok. yang lain..satay...n roti john beli jer..sempat masak..kalo dah prepare bahan dari pagi sblm pi keje (kalo keje ptg)

SyaNa said...

aiyooo meriahnye juadah
sedap2 plak tu
nyummyyy

ppb_ppkp said...

syana...meriah...meriah..
sampai idea dah kering kontang ni

nome said...

ari2 hapdet gambar makanan...dah 19 entry imah rajin pelbagaikan lauk..ni tinggal 10 ari nak posa...so dah pk nak masak apa? ekeke...tp sumernyer sedap di mataku...

baju raya dah sopping? imah x wat kueh raya? nak raya dah nih...

ppb_ppkp said...

kak mie..hehehhe..10 hari ni penuh dengan pening2 laa..idea kering dah nak masak ape..huuhuh.
'kueh raya memang tak buat,,semua order...kahhhhh..kak mie buat kueh apa dah????baju raya dah beli dah..nanti imah upload pic..tema hitam putih...

pizet77 said...

menyempat je kak imah masak ptg2 meriah plak tu lauk2nya...ni kalau kat umah pizet masak cenggitu alamatnya bawak ke sahur pun blum tentu hbs...hehe

satay tu nampak sedap nak kena cr satay gak ptg ni...hehe

ppb_ppkp said...

pizet..akak ko ni campak2 ajer masa balik rest tu...
bahan2 dah ready pagi2 dah...kalo keje shift ptg la..
kalo keje shift pagi...ptg baru buat.

Ibu Mifzal Arsyad said...

satay mesti ada kan..hehe ..lazat jer tgk..

ppb_ppkp said...

ainiey..heheh.itu ajer yang habis pon kalo beli..
kalo beli kueh..sampai ke sahur la x terusik