sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, January 22, 2010

MAKAN SAMPAI MUNTAH

Posing bersama si mentarang2 yang bakal dingap nanti..hahahahaha
Kalo yang Fresh ni..balik rumah kena Masak la... Sekilo RM7 hengget.
Posing dengan adik si penjual MENTARANG..di kuala Perlis (sungai baru)
mentarang Hidup....syok ja tgk dia dok dalam ayaq tu..comei......
Mentarang bakaq...fuhhhhhhhhhhh...yummy weii..syorgaaa
kalau pi makan kat kedai...skali siap masak..sekilo Rm14 hengget...pilih ja nak masak ape.Ngancam sangat masakan ni..huuhuh....memang mabelessssssss

PHEWWWWWWWWWWWWWWWWW....giler kentang punya nafsu makan..hahahahahha..
amik ko..makan sampai muntah..kahhhhhhhhhhhhhhhh....serius..memang sedap giler mentarang ni..disebabkan musim mentarang hampir berakhir..makanya..harussssss saya terjah untuk makan sampai puas..ikikikkiikkii.......memang manesss2 mentarang bakaq n masak cabai tu terasa rasa lagi kat tekak n lidah ni..walaaaaaaaaaa....sodappp weii.......... dah la pi mkn kat restoren kak lizamat tu di kola...beli pulak mentarang Mentah yang dijual pesisiran pantai kuala perlis...siap amik gambar lagi ngan adik yang jual tu..layanzzzzzzzzzzzzzzzzzz...sila jilat screen anda..ahakz..

16 comments:

nome said...

sedapnyer tgk mentarang nih...mano la nak carik celah2 kl ni yer..kalaula ada, sorgaaaaa...sure akak telan berkilo2..pastu tersandar kenyang...wakakakka..

zura@iwan said...

usihhh...mentarang lg ke? hg cite tu mmg sedap gilerr la...haku nk dtg try la weii...bila nk p nih...huhu

Ryn said...

sesungguhnya aku tk pernah mkn mentarang nih....takleh nak imagine laa rasa dia...ada rasa cam kerang? kepah? bikin terliur jee..

el said...

ape rs mentarang tu imah
geli lak aku tgh yg idup tu
harus aku x mkn..tp kalo x tgk..bleh kot mkn..hehehehe

imah..ko sllu mkn seafood eh
nti sure dpt bby boi..insyallah
amin amin aminnnnnnnnnn
hehehehehe

ppb_ppkp said...

kak mie...seyessss..memamng sedap..
imah sblm ni memang..bwuekkkkkk..memang xleh nak mkn langsung.geli geleman..ntah mcm mana la angin melahap ni menjadi2..hahaha..mai la perlis..ala..dah nak habis musim dah mentarang ni...mai la lani...

zura...ehhehe.....malam tadi baru pi sental...kahhhh..bravooo...mai la wei..tapi dah nak habis dah musim ni..cepat2..

ryn...sesungguhnya imah pon xpenah emnterkedarah benda alah ni... sblm ni tgk ada jual or org makan pon naik melugai....rasanya mcm siput2 kepah gitu..cuma bezanya dia besaq..isinya yummy..manesss..nak2 kalo bakaq..cicah ayaq asam..perghhh..mabelessss......rasa2 lumpuq gitew..hahaha

el...rasanya tak dapat digambarkan..dulu seyes...aku bleh muntah tgk benda ni..laki aku siap negjek aku lagi skrg ni..chesss... ada ka patut dia kata..tu laa..dulu jual mahal..skrg ni orang jual mahal2 pon sanggup order .hahahahah...ko xleh makan eh..try la dulu.ihihihih..
eh...mudah2an masin la mulut hang tu el./

Zura Hasan said...

astaga ini makcik...mmg bikin hati manyiakkk panassss wooooo.....

tulunnn...tulunnn...
tulun butakan mata ku ini..tak sanggup rasanya nk tengok mentarang yang besaq2, gumuk2 gedempol tu....

pssttt..mst maness air dia , kan imah...slurrprppppp

N A N I E said...

Imah memang suka mentarang kan..kalau kat Kl area Sabak Bernam - Kuala Selangor tuh memang sepanjang jalan..banyak kedai :)

shah-ila-ain said...

haha...mel pernah makan mendealah nie...mase tuhh tengok kat majalah 3 mula2 kawen dulu...pastu tingin gilaa nak try rase...mel carikk erea sabak bernam..banyak jual tepi2 jalan...rase dia agak liat2 skit...tp dah name seefood kan...sure lahhh sodapppp hehe...

imah> tengok ko punye masakan...telan air liur sendiri...haha

♥ Eda ♥ said...

ko ni mmg selalu buat air liur aku menjejes2 la imah...adehhhh

mamashasha said...

besaq nya imahhhh oiii...aku tak pernah try lagi.....bape hengget mah kalau byk tu?

mamashasha said...

7 hengget ? ok la kan....sekali ngan masak.....terus ngappp....apa kah rasenye mcm lala?

Gieyana said...

aku ritu tingin nak makan..beli sekilo..pastu kan..aku geli nk mkn...tp try la 2 biji..sedappp gak!

suhida said...

oo..mcm tu rupenye mentarang imah?huyooo...

alyyani said...

mentarang lagi ke imah? mmg mengidam betul imah ni. yela musim da nak abis. lepas ni bila pulak mentarang naik ke darat? heheh..

aJA said...

isk xpenah lak aku nk mkn mentarang ni.kalo tgk org jual kat psr mlm @ kat nat, aku cam geli jek sbb byk lmpur..laki aku plak ckp xsedap.tp bl tgk ko mkn yg msk cabai tu cam sedap plak..
tapiii bl tgk yg idup2 dlm air tu rs xjd la weii...GILIIII

NurShahFamily said...

salam kak imah....
lama tak singgah sini hehehe ...
nampak cam sedap je mentarang tu ye... nur lum pernah dpt merasa mentarang tu... nak carik gak la hehehe