sign here

Followers

Masa Itu emas

RIEZMA ANNIVERSARY

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Nuhlan Ilham Hasif

Lilypie Premature Baby tickers

Friday, July 2, 2010

SCAN..MGTT..REPEAT TEST..

Pic Scan Our baby in the Womb....tanda tambah tu ukuran dari kaki ke kepala.
yg putih2 tu jantung dia tgh berdegup.

Assalamualaikum wbt semua..phewwwwwwwwwitttttttt...
HaPPy...risaU....seMua ada..bercamPur baur..
Happy seBab semlm 1 Julai 2010...Jumpa Doc...scan...alhamduliLlah..si kecik mummy dlm rahim ni membesar BagaI juara.Alhamdulillah...size Pon cun..sihat..
Cuma...RISAU sebab...smlm buat MGTT..ala yg kena minum air gula tu..buat pre test n post test amik darah....result x brapa ok...pre 5.2...post 8.0...
then hari ni repat lagio...IHPP...pre 5.5..post 9.5...alahai..........memang orang mengandung akan kena diabetis ke??alahaiii...semoga cepat la hilang..kena mengamalkan diet yg betui n sihat ni..
isnin ni kena BCP..sebyk 4 X......semoga ALLAH SWT permudahkan perjalanan 40 minggu nan indah ini..
Nak Share pic scan si kecik kami dlm womb ni..so sweet........menitik air mata tgk..
p/s: MGTT or minum air gula utk tgk paras gula dalam darah ni baru ja dibuat tahun 2010 utk yg berumur 25 tahun ke atas...sebelum ni...yg pegnen 35 tahun ke bawah tak perlu minum air gula pon ..KKM baru buat tahun ni..nasib laa

12 comments:

Intan Azmira said...

biasanya dr baka keluarga..intan dua2 anak kene GDM sbb mak mmg ada kencing manis..kene control..kurangkan karbohidrat la..

pas bersalin ilang, jangan risau

SyaNa said...

ooohh nasib aku tak pernah kena minum air gula tu
takmoooo.hehhee
takpe imah, ko control sket makan tu
kalo mkn gula byk ari tu, ko minum air putih byk2..bg flush buang
tak tau la kan, sbb aku selalu gitu
aku makan ape2 yg rse mcm manis mmg pastu aku minum air putih byk2

D'Nur Boutique Online said...

harap2 yg terbaik tuk imah ... nur tak de lak kene minum air gula masa irfan dulu...

nome said...

alhamdulillah...si kecik sudah menunjukkan perkembangan yg sehat buat tatapan mummy dan daddynyer...akak pun tumpang gembira dan terharu...berkat kesabaran korang suami isteri...akhirnyer diberkati....semoga perjalanan 40 miggu nan indah ni sentiasa sukses bagi kalian berdua

f a i z a h 's said...

kak...xsemua org prgnant kena diabetis...slalunya yg ada keturunan la slalu kena...faizah alhamdulillah xdak apa2 masalah spnjg pregnant :) kalu agak jaga diet seharian insya allah diabetis tuh dpt dikawal spnjg pregnancy...all the best k~! :)

belogpizet said...

scary...maksudnya next pregnancy pizet kena minum jugak...euwww

zura@iwan said...

sgt teruja la imah aku tgk scan hg ni.....bestnya...bilanya time aku plak ni...huhu

~ Sall said...

wahh...bestnye...

oYa said...

imah oya masa petnen kan darwisy gitu gak..pas minum air gula ditect tencin manis..tiap2 bulan kena amik darah 4x kali tu sampailah banak..banakplak kena paksa 38 minggu coz takut nak besor..nasib ,masa darwisya takde..

MiraJohar said...

salam imah...lm akak x jenguk imah..tau2 dah peknen..tahniah dr akak..akak pun tgk peknen gak br 10minggu 3hari. akak 9hb ni pun nak kena minum air gula tuh..tkt gak..tkt terkantoi..tp sure punya terkantoi sbb mak ayah akak ada kencing manis..ni pun tkt gak..tp demi baby kan apa pun sanggup cm kena amalkan diet seimbang..nasi krgkan..x pun makan beras kurang kanji..lps pkl 7mlm jgn makan..

apa2 pun akak doakan yg terbaik buat imah..

Reena said...

hi kak imah...dah pregnant ke...reena happy sangat untuk kakak...hope semua ok,and dont worry sgt pasal gula tu justt control sikit...take care...

Cheedah said...

salam,

biasa jd silence reader ja..saya asal beseri tp laa ni dok kajang..salam kenal :)

tahniah coz dah pregnant ye..